Pécs lehet a demográfiai robbanás fellegvára – Hírek és álhírek Baranya fővárosából

Ebben a melegben agymenésünk támadt és gyártottunk egy hűsítő turmixot ál- és valódi hírek összekutyulásával. Irány Pécs! Nem kell félni, könnyű a szétválogatás és segítünk is. Nem kell minket mindig komolyan venni. Nem kell, de nem árt.

Jön a gyerek? Jöjjön az a gyerek!

Orbán Viktor Miniszterelnök úr szövetséget kötött a nőkkel,hogy szüljenek. Ennek jegyében a Fidesz-vezette pécsi közgyűlés 92%-al megemeli az bölcsődei ellátás napidíját. Bármilyen meglepő is, ez nem is álhír.

Parkolj és fizess (még többet)

Pécsett fejlesztik a turizmust és könnyítenek a helyi lakosság életén is. Ennek jegyében a pécsi polgármester előterjesztése alapján jelentősen megemelik a parkolási díjakat, kiterjesztik a zónákat, és a díjfizetési időt. Ja, ez is igaz.

Ravasz

A helyi Fidesz-szervezet megnyugtatta a lakosságot, hogy a parkolási-díj emelés nem eredményez költségnövekedést.. Autópályán ugyanis tilos parkolni. Ezért a Budai Vártól Pécs belvárosán át a település másik végén levő Uránváros területéig minden utcát autópályának nyilvánítanak. Itt csak fizetős matricával lehet majd közlekedni. A takarékosság jegyében a Tisztelt Lakosság részére környezetvédelmi indokból kizárólag éves matricát árulnak majd. Ha ugyanis naposat lehetne venni, akkor a sok nyüzsgő matricavásárló autója által kibocsátott füst jelentősen szennyezné a levegőt.

Ugyancsak a lakosság életének könnyítése érdekében bejelentették, hogy a jövőben a városon átvonuló medvék elszállásolását a Tettye alján levő mésztufa barlangban oldják meg. Természetesen csak azok jöhetnek, akik állatorvosi igazolással rendelkeznek arról, hogy nem szeretik a törökmézet. Továbbá rendelkeznek Semjén Fővadászati miniszter által kiállított menlevéllel. Ennek hiányában nyilvános kivégzés elrettentési célzattal a Széchenyi téren levő Dzsámi előtt. A vadászaton csak horogkereszténydemokrata érzelmű, tizennégy év alatti cserkészek vehetnek részt hazafias nevelés céljából.

(Dr. Martin)

Páva a pécsi medve

Sajtótájékoztatón jelentette be Páva Zsolt polgármester ma délelőtt, hogy eredménytelen volt a hazánkban ideiglenesen tartózkodó medvék képviselőjével lefolytatott tárgyalás. Akkor kapnak csak tartózkodási engedélyt Pécsett, ha igazolják, hogy kereszténydemokrata őseik Árpád vezér mögött lovagolva jöttek be annak idején a Kárpát-medencébe

(Cseri László)

Kapcsolódó

Egyetemista Fidesz-trollok, avagy Orbán szelleme Pécsett járt

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük