Mellár Tamás ingathatja meg Csizi Péter képviselői székét a baranyai 1-es körzetben. A függetlenként induló közgazdász, ha egymaga szállna harcba a Fidesz jelöltjével, akkor a voksok 45 százalékát szerezné meg a felmérés szerint.
[mnky_ads id=”10551″]

Itt az ideje beszélgetni

Fontos kiemelni, hogy a közvélemény-kutatás a hódmezővásárhelyi polgármester-választás előtt készült, az előzetes kutatások nagyjából hasonló vereséget jósoltak Márki-Zay Péternek a fideszes jelölttel szemben. A Közös Ország Mozgalom megbízásából készült felmérés.
[mnky_ads id=”10552″]

Mellárkórtól az elpöntyölödött Kósa Lajosig

Az MSZP és a DK által is támogatott közgazdász mellett az LMP Keresztesi Lórántot indítja, a Jobbik színeiben Fogarasi Gábor, a Momentumból pedig Nemes Balázs száll harcba a parlamenti székért.

Mellár után Keresztesi a legesélyesebb az ellenzéki jelöltek közül, ő 64-36 arányban maradna alul Csizi Péterrel szemben a felmérés eredménye szerint. A további erősorrend is tükrözi a pártok országos népszerűségét: a jobbikos Fogarasi Gábor 29 százalékot kapna egy az egy ellen, Nemes Balázs 21 százaléknyi szavazatot szerezne, ha egymaga maradna a fideszes jelölt ellen. Amennyiben minden jelölt elindul a választáson, akkor a Fidesz 43 százalékkal húzná be a baranyai 1-es kerületet, Mellár 26 százalékot kapna, az Fogarasi 16-ot, Keresztesi 13-at, Nemes pedig a voksok 3 százalékát kapná meg.

Haditerv

Megvizsgálva a lehetséges forgatókönyveket kiderült, hogy Mellár Tamás csak akkor nem a legesélyesebb kihívója a Fidesznek, ha ő maga lép vissza az indulástól – ekkor Keresztesi és Fogarasi nagyjából fej-fej mellett végezne (25, illetve 20 százalékkal), a momentumos jelölt pedig hat százalékot érne el, Csizi Péter pedig fölényesen húzná be a kerületet. Mellár Tamás csak azokban az esetekben kerülne legalább „lőtávolon belülre”, ha legalább ketten visszalépnek az indulástól.

A választókörzetben többségben vannak azok, akik kormányváltást akarnak, 43 százalék szerint Orbán Viktoréknak mennie kellene, miközben csak a válaszadók 36 százaléka szeretne még egy Fidesz-ciklust. A megkérdezettek többsége úgy látja, sokat vagy valamelyest romlott az ország gazdasági helyzete, és a közpénzeket sem használja fel jól a kormányzat. Emellett a körzetben sok a bizonytalan, a megkérdezettek 35 százaléka mondta azt, hogy nem tudja  vagy nem akarja megmondani, melyik listára szavazna, vagy éppen el sem megy szavazni áprilisban.

A részletes elemzést itt találja.
[mnky_ads id=”10553″]

(forrás: hírtv)

Mellár Tamás: Nagy bajban az ország

Az Együtt visszalép Mellár Tamás javára

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét