Pegasustalanítás? - Összeomlott a határátkelők informatikai rendszere! - Városi Kurír

Sorting by

×

Pegasustalanítás? – Összeomlott a határátkelők informatikai rendszere!

Lehet, hogy összeesküvés elmélet, de mi biztos manapság Magyarországon? Most, hogy Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke rendes évi szabiját tölti és nincs helyette senki, aki dönthetne egy vizsgálat elindításáról, itt állunk “eldöntetlenül”. A hír: informatikai hiba miatt rengeteget kell várni a határátkelőknél.

Hirdetés

Embert Covid, gépet vírus?

Informatikai hiba miatt valamennyi határátkelőn, még a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is, megnőtt a várakozási idő

– közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden délután. A szakemberek dolgoznak, türelmet kérnek, teszik hozzá. Hogy mikorra várható a hiba elhárítása, nem tudni, mindenesetre a police.hu-n közzétett tájékoztatásban azt kérik, hogy

“indulás előtt mindenki ellenőrizze úti okmányainak meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát; az utazók vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és ne felejtsék otthon gyógyszereiket.”

Jelenleg Tiszabecsnél és Tiszaszigetnél három órát kell várniuk a személyforgalomban utazóknak a ki- és belépés során, Záhonynál a személy- és teherforgalomban, valamint az autóbuszos forgalomban is három-négy óra a várakozás. Ártándnál és Csanádpalotánál a Romániából érkező személy- és teherforgalomban két-két órát, Ásotthalomnál, Beregsuránynál és Röszkénél a be- és kilépő személyforgalomban két-két órát kell várni. Hercegszántónál a személy-, a teher- és az autóbuszos forgalomban a ki- és belépő oldalon is két-két óra a várakozás, a röszkei autópálya-átkelőnél és Tompánál is a ki- és belépő oldalon is két-három óra a várakozás.

… és akkor beugrott!

Ugyebár a Pegasus-botrány egy számítógépes szoftver körül bonyolódik, pontosabban

Az ügy lényege, hogy az okostelefonok feltörésére alkalmas izraeli kémprogramot – amelyet a gyártó állítása szerint kizárólag állami szerveknek bocsátanak rendelkezésére – számos országban nemcsak az eredeti céljának megfelelően (vagyis terroristák, bűnözők leleplezésére) használtak fel, hanem újságírókat, aktivistákat, ügyvédeket, politikusokat figyeltek vagy próbáltak megfigyelni vele. Az oknyomozó csapat Magyarországról 300 telefonszámot talált a célszemélyek listáján, köztük vannak újságírók, ellenzéki politikusok és üzletemberek is, némelyikük telefonjának vizsgálata során bebizonyosodott, hogy valóban feltörték a készüléket.

Csak nem arról van szó, hogy a nyomeltüntetés ezerrel zajlik és közben hullik, azaz fennakad néhány szolgáltatás?

Persze mindez csak a szabadon szárnyaló fantázia játéka, mert ugye demokráciában a gondolat szabad!

Kapcsolódó

 

határ

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Pegasustalanítás? – Összeomlott a határátkelők informatikai rendszere!

  • 2021.07.20 - 19:10
    Közvetlen hivatkozás

    Valamennyi kormányzati, hatósági szoftver hihetetlenül gagyi! Csak nem a fejesek – apáikhoz hasonlóan tehetségtelen – csemetéi ottan a programtervezők, programozók?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.