Példaértékű! Krekó Péter kártérítési pert indít a kormánymédia karaktergyilkos cikkei okán - Városi Kurír

Sorting by

×

Példaértékű! Krekó Péter kártérítési pert indít a kormánymédia karaktergyilkos cikkei okán

Példaértékű lehet a számos “karaktergyilkoltnak”, amit Krekó Péter, a Political Capital elemző cég vezetője tett. Az érintett szakmai és magánéleti károkat szenvedett el egy Figyelőben megjelent karaktergyilkos cikk miatt – írja a hvg.hu, így kártérítési pert indít.

Hirdetés

Krekó Péterről még január 4-én jelentetett meg cikket a Figyelő, melyben a kereset szerint “külföldi titkosszolgálati érdekek kiszolgálójának állították be, és mint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyt jelenítették meg, ezzel megkérdőjelezték szakmai tisztességét, és érzékelhető személyes hátrányt okoztak Krekónak. A gyalázkodó kommentek mellett érzékelhető szakmai és magánéleti kár érte őt.”

“Krekó Péter sohasem vett rész titkosszolgálati akciókban, így természetesen a brit titkosszolgálat nem létező „pszichológiai” hadviselési akciójában sem. Tevékenysége sohasem jelentett nemzetbiztonsági kockázatot. Éppenséggel az ország érdekeit szolgálta, amikor például a szélsőjobb nemzetközi kapcsolatairól vagy az orosz politikai befolyásról és dezinformációs offenzíváról vezetett kutatást vagy készített tanulmányt”

– írja a hvg a Helsinki közleményére hivatkozva.

Krekó a kártérítési pert három hírportál ellen indítja, mivel a cikket átvette az Origo és a 888 is. Az elemzőt a Magyar Helsinki Bizottság képviseli.

“Krekó Péter kormányközeli hírportálokat perelt be hazugságaik miatt. Mi, a Magyar Helsinki Bizottság biztosítunk neki ehhez segítséget. A politikai elemző jó hírneve megsértése miatt fordult bírósághoz. A Political Capital ügyvezető igazgatójáról valótlan híreket tett közzé a Figyelő, majd azok nyomán az Origo és a 888 hírportál. A kormányközeli szerkesztőségek hamis állításai különösen előnytelen színben tüntették fel a kutatót, akinek emiatt gyalázkodó, erőszakra buzdító kommenteket és üzeneteket kellett elviselnie.

Mi magunk is gyakran kerülünk a kormánypropaganda célkeresztjébe. Számos helyreigazítási pert nyertünk már kormányközeli lapok ellen. Sikerrel pereltük jó hírnevünk megsértése miatt a Fideszt és szóvivőit, valamint a Miniszterelnöki Kabinetirodát is. Emellett több esetben biztosítottunk jogi képviseletet olyanoknak, akiket a kormány és propagandája akart lejáratni. Ezt a munkát már csak azért is fontosnak tekintjük, mert a hazugság – különösen, ha az a kormányé vagy a hatalom megbízásából terjesztik – lerombolja a tisztességes vitára épülő nyilvánosságot, ami nélkül valódi demokrácia elképzelhetetlen.”

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Példaértékű! Krekó Péter kártérítési pert indít a kormánymédia karaktergyilkos cikkei okán

  • 2019.03.20 - 21:49
    Közvetlen hivatkozás

    Természetesen nem szabad feladni, de azért lényegét tekintve ez már évek óta egy következmények nélküli rendszer. Az erkölcsi-jogi elégtétel legfeljebb az áldozat anyagi helyzetén segít.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.