Sorting by

×

Példás szigorral zárult a Djokovics-ügy Ausztráliában

A címvédő és világelső szerb Novak Djokovics az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Djokovics azért fordult a bírósághoz, mert másodszor is megvonták tőle az országba történő beutazáshoz szükséges vízumot.

Djokovicsot kitoloncolják

Elvették Djokovics ausztráliai vízumát, ezt követően visszakapta, majd egy friss döntéssel megint elvették tőle azt, miután nem felelt meg a kontinensország koronavírus-szabályainak a belépéskor. Az utolsó szót egyelőre Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter mondta ki, ezzel visszavonva a világelső szerb vízumát, aminek következtében a 34 éves sztársportolót kiutasíthatják az országból, és el sem indulhat a hétfőn kezdődő Australian Openen.

A bíróság vasárnapi döntése értelmében szinte biztos, hogy hétfőn nem léphet pályára a szerb klasszis- írja a 168ora.

Az eset komoly tanulsággal bír

A Djokovics-ügy talán legfontosabb tanulsága, hogy lehet az ember covid-tagadó, vagy oltásellenes is, hiszen ez alapvető jogai közé tartozik, azt viszont szigorúan bünteti, nagyon helyesn, a társadalom, ha ezt megpróbálja hazugsággal palástolni, ahogy azt a teniszező és csapata is tette, ám az ügy előrehaladtával egyre többször gabajodtak bele saját hazugságaik hálójába.

Az oltás ellenességhez pedig adjuk hozzá Zacher Gábor legutóbbi üzenetét a vakcina tagadóknak:

” Föld meg lapos”

Előzmény

 

Djokovics

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.