Pénteken átadták, szombaton lezárták a balesetveszélyes csúszdaparkot

A mindent elsöprő választási hajrában Gulyás Gergely asszisztálásával adott át Kovács Péter polgármester és Szatmáry Kristóf, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője egy csúszdaparkot Budapest XVI. kerületében.

Az tuti, hogy Gulyás nem csúszott…

Pénteken még minden frankónak tűnt – persze szóban. Az MTI tudósítása szerint Kovács elmondta, hogy a játszókert 398 millió forintból valósult meg, a beruházást majdnem teljes egészében a kormány finanszírozta.

Gulyás szerint a játszókerttel kiegészült Reformátorok tere olyan központi hely lett a kerület életében, ahol a legifjabbaktól a legidősebbekig mindenki találhat magának szórakozást.

Szatmáry Kristóf arról beszélt: a kerület vezetői 2006 óta napról napra váltják valóra álmukat, hogy a városrész Budapest legélhetőbb kerületévé váljon. A cikk elején idézett hozzászólások nem feltétlenül azt jelzik, hogy ehhez a célhoz ez a beruházás vitt közelebb.

Ámde jöttek a gyerekek….

Az Óriáscsúszdák a Reformátorok terén veszélyesek, nagyon vigyázzatok a gyerekekre. Minden 2. gyerek sírva esik ki

– egy bejegyzés a Budapest 16. kerületi ügyekkel foglalkozó Facebook-csoportok egyikéből. Hasonlók sorjáznak a közösségi médiában:

„nem csodálkozom, ha sírnak, mert ijesztő a sebessége, illetve a sötétsége”, „a lányom nyolc és fél éves, szétcsapta a térdét, fejét, a kislány, akivel voltunk, mind a két könyöke lila, minden gyerek sírva repült ki”, „a lányunk 10 percig zokogott a lépcső melletti csúszdán való lecsúszás után, mert az egyik kanyar megdobta őt és beverte a térdét, derekát megrántotta”, „a mi kislányunk is összetörte magát, pedig más játszótereken az ilyen csúszdákat évek óta használja minden probléma nélkül”.

Konkrét sérülésekről is beszámolnak:

Előttünk egy gyerek foga tört ki, a lányom lába akadt be a csúszdába, el is jöttünk sírva.

Az önkormányzat elemzett…

„Elemezzük a tapasztalatokat és ha kell, intézkedünk. Fontos tudni, hogy a csúszdák szabványos, megfelelő minősítéssel rendelkező játszóeszközök, ezek nélkül fel sem lehetne szerelni őket sehol az EU-ban. Amennyiben konkrét tapasztalata van (nem hallottam, láttam, mesélték, stb), küldje el a kabinet@bp16.hu-ra, ezzel is segítve a munkánkat.

Szombatra virradóra…

Az önkormányzat Facebook oldalára az alábbi bejegyzés került fel (helyesírási hibákkal tarkítva)

„LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS: lezártunk két új csúszdát a háromból a Reformátorok terén.

A Reformátorok tere csúszdái közül kettőt további felülvizsgálatig lezártunk. A TÜV minősített csúszdákat a kivitelező és a TÜV minősítők ma újból ellenőrzik. Első a gyerekek biztonsága.

A csúszdákon kívül a játszótérre látogatókat várják még fitness eszközök, trambulin és homokozó mászókákkal, érdemes kilátogatni.”

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest