Pénzért kamujelöltek indulhatnak Miskolcon – a Fidesz érdekében

Miskolc legnagyobb választási csalása történhetett: kamujelöltek indulhatnak pénzért a Fidesz érdekében a választáson, amire egy hangfelvétel utal. Az MSZP és a Jobbik ezért feljelentést tesz – mondta a két ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón, a miskolci városháza előtt.

Feljelentés a választás rendjének megsértése alapos gyanúja miatt

Varga László (MSZP) és Jakab Péter (Jobbik) kijelentette: a választás rendjének megsértése alapos gyanúja miatt tesznek feljelentést a rendőrségen.

A hangfelvétel egy nagyon komoly választási csalásról és annak előkészületéről tanúskodik – közölték. Hozzátették: Miskolcon nem ez az első eset, a korábbi országgyűlési és önkormányzati választásokon is előfordult hasonló.

„A választók akarata szent, azonban a kormánypártok ezt Miskolcon rendszerint torzítani, befolyásolni akarják” – szögezte le Varga László.

Az álcivil Új Lendület

Jakab Péter elmondta: van egy szervezet, az Új Lendület, amelynek jelöltjeiről az terjed városszerte, hogy „egyfajta álcivil szervezet, egy a feladatuk, a zavarkeltés”. A nyilvánosságra került hangfelvétel bizonyíték lehet arra, hogy pénzért kamujelöltek indulhatnak Miskolcon a Fidesz érdekében – tették hozzá.

A felvételt meghallgatva, elemezve világos, hogy több bűncselekmény elkövetése is felmerülhet – közölte Varga László, megjegyezve: Miskolc történetének legnagyobb választási csalása történhetett, a Fidesznek magyarázatot kell adnia, hogy milyen kapcsolatban van ezzel.

Egymillió a nyomravezetőnek

A szocialista országgyűlési képviselő jelezte, arra kérik a miskolciakat, hogy ha bárki választási csalást tapasztal és tudja dokumentálni, juttassa el hozzájuk a bizonyítékot. Egymillió forintot ajánlanak fel annak a nyomravezetőnek, aki bizonyítékkal szolgál arra, hogy a választás napján csalás történhetett, hiszen ez bűncselekmény – fűzte hozzá.

Jakab Péter azt mondta: a nyilvánosságra került hangfelvétel a Fidesz demokráciafelfogásának látlelete, a kamujelölt abban érdekelt, hogy a Fidesz Miskolcon hatalmon maradjon. Pénzért cserébe indul el a választáson, azzal a céllal, hogy ellenzékinek adva ki magát, megtévessze a szavazókat.

Felszólítják a Fideszt és miskolci polgármesterjelöltjét, Alakszai Zoltánt, közölje, mennyibe kerül egy ilyen kamujelölt indítása, és honnan van pénz erre; „úgy tűnik, hogy a Fidesz most már nemcsak szavazatot akar vásárolni, hanem képviselőjelöltet is” – fogalmazott.

A motiváció az indulásért kapott pénz

„Ez a választás most arról is szól, hogy nemet kell mondani a Fidesz aljas választási módszereire”, és igent kell mondani az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjére, Veres Pálra és képviselőjelöltjeire – hangoztatta a két országgyűlési képviselő.

A Hírklikk hírportál vasárnap számolt be arról, hogy olyan hangfelvétel került a birtokába, amelyen Tóth Ákos önkormányzati képviselőjelölt, a felesége és egy barátjuk arról beszélget, mi indította Tóth Ákost arra, hogy elinduljon a választásokon. A felvételből arra lehet következtetni, hogy a motiváció az ezért kapott pénz. Az is elhangzik, hogy az Új Lendület jelöltje tisztában van cselekedete súlyával, de meggyőződése, hogy semmi baja nem lehet, mert meg fogja kapni a megfelelő védelmet – írta a Hírklikk.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük