A Napoli néhány focistáját azzal vádolják, hogy kapcsolatban álltak a nápolyi központú maffiával a Camorrával

A sportolóknak kifejezetten rosszul áll a bűnözés, ez abból is látszik, hogy rendszerint bármi törvényellenes ügybe keverednek, meg is szoktak bukni. Más kérdés persze, hogy mi és mennyire törvényellenes – még akkor is, ha a rettegett Camorra embereivel kerültek kapcsolatba a Napoli játékosai.

A Napolitól távozó Pepe Reinát, valamint a klub korábbi labdarúgóit, Paolo Cannavarót és Salvatore Aronicát azzal vádolják, hogy kapcsolatban álltak a nápolyi székhelyű bűnszervezet, a Camorra néhány tagjával. Az olasz szövetség (FIGC) hétfői közlése szerint olyan bizonyítékokat kaptak a rendőrségtől, melyek szerint a három labdarúgó különböző szívességeket tett a Camorra tagjainak, így például ingyen mérkőzésbelépőket szerzett nekik.

A bizonyítékokhoz egy, a bűnszervezet tiltott tevékenységeit vizsgáló átfogó nyomozás során jutottak a hivatalos szervek. Az eset miatt

Reinát beidézte meghallgatásra az FIGC fegyelmi bizottsága.

Hát, ha tényleg csak néhány belépőről van szó, nem kéne ennyire véresen komolyan venni az ügyet. Elvégre, ha komoly bűnözők kérték őket, netán fenyegették is, mit tehettek volna? Mondjanak nemet? Meg aztán mindenhol vannak olyan úriemberek, többé vagy kevésbé tiszteletre méltóak, akiknek nem mond nemet sem játékos, sem edző, ha tiszteletjegyet kérnek tőlük. Még akkor sem tagadják meg, ha egyébként kicsit sem tisztelik, mert az ember természete olyan, hogy halandó. Pláne, ha segítenek is neki ebben a halandóságban.

Az persze egészen más tészta, sőt, pasta asciutta, hogy ha a „szívességek” nem merültek ki pár jegy átpasszolásában, hanem komoly, anyagi természetűek voltak. Akkor azokért bizony büntetés jár, nem is kicsi.

No, de elvégre erre való a vizsgálat.

Addig is maradjunk annyiban, hogy ha jól látom a helyzetet, most pillanatnyilag a Camorra az adós, és Cannavaróék „kérhetnek tőlük valamit”.

Mondjuk kérhetnék, hogy hagyják békén őket.

Szele Tamás

Sport Mindig

Kapcsolódó:

Az olasz maffia sokat keres a menekülteken

12 évet kapott Berlusconi bizalmasa a maffiaperben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük