Sorting by

×

Perintfalvi Rita: nem túl elegáns, ha egy politikus a fark@val akar ismerkedni! – A jobbikos szexbotrány margójára

Köztudottan ellenzéki gondolkodó vagyok, most mégis a Jobbik bizonyos politikusainak tűrhetetlen viselkedését fogom kritizálni. Egyrészt azért, mert az egyházban elkövetett visszaélési ügyek szakértőjeként foglalkoztat minden olyan szexuális bántalmazási ügy, amelyben maga a rendszer, ahol az történik, próbálja eltussolni az ügyeket, csak azért, hogy a saját jó hírnevét védje – írta bejegyzésében Perintfalvi Rita katolikus teológus, hittanár, kulturális és szociális menedzser.

“Soha semmilyen körülmények között nem tarthatjuk megengedhetőnek,

hogy egy politikus egy vidéki pártrendezvényen – meg persze akárhol – , zárt ajtók mögött, azért hogy az áldozat menekülésénak útját elvágja, sőt az ajtó elé őrt állítva, az áldozat tiltakozó kiabálását semmibe véve, letolt nadrággal, erőszakoskodjon vele! Kedves politikus Urak, komolyan kellene venniük azt, hogy nem túl elegáns dolog, ha egy férfi a fark_val akar ismerkedni! Hadd fogalmazzak pontosabban, az ilyen körülmények között elkövetett „ismerkedést”, úgy hívják, hogy nemi erőszak (kísérlet)! Ebben az esetben szerencsére „csupán” kísérlet maradt, mert egy másik jobbikos politikus meghallva a nő kétségbeesett segélykiáltásait a segítségére sietett.

Azóta kirobbant a vita az újraválasztott pártelnök Jakab Péter és Szilágyi György jobbikos politikus – az áldozat élettársa – között, hogy volt-e eltussolás az ügyben vagy sem

Jakab Péter azt állítja, hogy az etikai és fegyelmi bizottság az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította és csupán a Habony-művek lejárató hadjáratáról van szó, amit a tisztújítás idejére időzítettek. Szilágyi viszont azt mondta a Telexnek, hogy jó ideig nem indult belső vizsgálat a pártban az esettel kapcsolatban, hiába kezdeményezte ő magánbeszélgetéseken, hogy foglalkozzon ezzel az elnökség.

„Még csak elnökségi ülés sem volt december óta”

– mondta. Miután a személyes közbenjárás ily módon kudarcba fulladt, a sértett úgy döntött, hogy párt etikai bizottságához fordul, ez 10 nappal ezelőtt történt meg, a rendőrségi feljelentés pedig a mostani hét keddjén. Szilágyi azt mondta, élettársa

„nem akart a Jobbiknak ártani, nem akart a figyelem középpontjába kerülni. Végig abban bízott, hogy a párt vezetése nagyon gyorsan kezelni fogja az ügyet és igazságot szolgáltat”,

ám ez mostanáig nem történt meg.

No, mik az én következtetéseim?

Egészen egyszerűen fogalmazok, mi nők nem díjazzuk, ha egy férfi

  • a farká_val akar ismerkedni!
  • ha nem érti meg, hogy a Nem az Nem!
  • ha még őrt is állítanak a zárt ajtó elé, hogy ne lehessen elmenekülni!

És persze, lehet majd jönni azzal a szokásos érveléssel, hogy

„de ez a nő amúgy is mindenkire rámászott”

vagy

„de hát túl kihívóan volt öltözve”, „annyira rövid volt a szoknyája, hogy ezzel provokálta a szerencsétlen, illuminált állapotban levő, a csáberejével szemben védtelen férfiakat!”

Szóval tisztázzuk!

És ez most teljes fikció.

Ha egy nő elmegy egy 25 fős férfitársaságba, amelynek tagjai közül, tegyük fel ezt az extrém esetet, már 24 férfival korábban önként, beleegyezéseses alapon lefeküdt, attól sincsen a 25.-nek joga arra, hogy erőszakosan közösüljön vele! Még tovább megyek, ha egy nő csipkekombinéban venne részt egy ilyen eseményen, akkor sem lenne joga egyetlen férfinak sem arra, hogy a kifejezett beleegyezése ellenére szexuálisan a magáévá tegye!

És ha mindezt egy politikus követi el, azzal pedig további súlyos etikai problémáim vannak!

Miért? Én úgy látom, hogy a jelenlegi magyarországi politika legsúlyosabb problémája éppen az, hogy mind a kormány-, mind pedig ellenzéki oldalon a politizálás mibenléte teljesen leredukálódott arra, hogy CSUPÁN a hatalomtechnika eszközeinek gyakorlása legyen a lényeg. Vagyis a politikából teljesen eltűnt minden más, legfőképpen az etika! És ez a jelenlegi romlás legfőbb oka.

Tehát egy ilyen közegben a szexuális bűncselekmények, és azok nem a megfelelő mértékben szigorú és következetes kezelése egyrészt jele ennek a romlásnak, másrészt pedig a következménye.

Szóval amikor ellenzéki gondolkodóként felszólalok az ellen, hogy ilyesmi megtörténhessen, sokkal tágabb kontextusban beszélek a problémával. A politikának újra vissza kell találnia az etikához, mert, ha ez nem történik meg, akkor az a hatalmas ellenzéki kiábrándulás, ami most a választási vereség után előállt, soha nem fog megszűnni. Meg kellene érteniük az ellenzéki politikusoknak, így Jakab Péternek is, hogy a tét az elveszett ellenzéki bizalom visszaszerzése!

Mert, ha ezt a bizalmat nem sikerül visszaszerezni akkor 2026-ban nem 2/3, hanem 4/3 lesz a választási bukás mutatója!”

Kapcsolódó

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.