Perintfalvi Rita: kérem Osztie Zoltán atyát, mondja el, hogy ezt a baromságot pontosan hol is olvasta a Bibliában vagy a Katekizmusban? - Városi Kurír

Sorting by

×

Perintfalvi Rita: kérem Osztie Zoltán atyát, mondja el, hogy ezt a baromságot pontosan hol is olvasta a Bibliában vagy a Katekizmusban?

Osztie Zoltán katolikus pap Orbán Viktort, az 59. születésnapja örömére, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban tartott miséjén, szavaival királlyá kente fel, sőt a Messiásnak járó metaforikus képekkel ecsetelte Istentől kapott dicsőséges rendkívüliségét – kezdte bejegyzését Perintfalvi Rita katolikus teológus, hittanár, kulturális és szociális menedzser, aki közösségi oldalán így ír: “kommentárokat írok a jelenhez egy feje tetejére állt világban. Abszurdisztánban élünk és elhisszük, hogy ez a létező világok legjobbika. Nincsen szükség az ébredésre és minden ellenállás hasztalan. De én ezt nem hiszem el!”

Hirdetés

…és Te?

“A Telex riportere kérdésére azt is elmondta, hogy azok a hívő emberek, akik nem a Fideszre voksolnak kizárják magukat a hívők közösségéből.

Én úgy emlékszem, hogy ennyire messzire még egyetlen udvari próféta sem merészkedett eddig a napig Orbánisztánban, hét ezt is megértük, halleluja!

Osztie Zoltán, aki korábban évekig a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke is volt, nem csupán értelmiséginek nem tekinthető, de egy katolikus paphoz is teljesen méltatlan beszéddel koronázta meg a szülinapi misét. Miközben az újságíró kérdésére erélyesen tagadta, hogy valaha is folytatott volna pártpolitikát a templomban,

a miniszterelnököt nemes egyszerűséggel „Istentől kapott ajándéknak” titulálta. Aki szerinte annyira bátor, hogy egyedül is vállalja a dekadens, elkereszténytelenedett Európában és világban a fáklyaként világítás szerepét.

Orbán Viktor a saját hősies küldetését, amelyet nem lehet kérdés, hogy egyenesen Jézustól kapott, a Szent Lélek erejével tölti be. Amikor Osztie kimondja ezeket a fennkölt szavakat, hirtelen ószövetségi prófétává vedlik át, aki azért keni fel a királyt, hogy uralkodásának isteni legitimációt adjon. Hiszen az Isten akaratából való uralkodó sérthetetlennek számít. Sőt a felkenés alkalmából karizmákat is kap, vagyis a Lélek ajándékaiban is részesül, hogy alkalmas legyen az uralkodásra, arra, hogy hősi tetteket vigyek véghez vagy hogy megszabadítsa népét. Mondjuk az igaz, hogy ezek a karizmák és a nép valódi szolgálata tényleg ráférne az orbáni Messiásra!

varosikurir 285154505 541063034096942 1295755528875201211 n
Osztie Zoltán atya

Osztie szerint ehhez a küzdelemhez hozzátartozik a harcos magányossága, ami semmiképpen nem elszigetelődés

Vagyis nem az európai államfők fordultak el tőle és taszították el maguktól ugyebár, hanem csupán egyedül maradt, mert annyira állhatatosan képviselte keresztényi vízióit. De hát mit érthet ebből a liberalizmus, meg a gender fertőjében eltorzult bűnös Európa? Azért is támadnak olyan sokan ellene, mert ő egy igazi fáklyavivő, olyan, mint a Messiás, akit János evangélista „a világ világosságának” nevez.

Ha Osztie pont ezt a képet használja Orbánra, akkor ezzel azt is állítja, hogy Orbán a Messiás?

Majd jön a döbbenetes csúcspont!

Amikor a pap megideologizálja még azt is, hogy miért is szabad Orbán Viktornak diktátorként kormányoznia hűséges népét (legalábbis a 3 milliót):

„szokták mondani, hogy diktátor, lehet ezt jól is érteni, ugyanis diktál. Egy vezetőnek diktálnia kell. Elől kell járnia és diktálnia kell a ritmust”

– mondja gyermekinek tűnő, ámbár tudatosan manipulatív félremagyarázásként. Erről eszembe jutott, amikor Kiss-Rigó püspök azt mondta egy pünkösdi misén, hogy

„aki felismeri a két toronyú épületről, hogy az egy templom, az az ember már keresztény”.

Tényleg ennyire hülyére vannak véve a hívők? És ők nem tiltakoznak? Miért nem?

Csak idemásolom a gyengébbek kedvéért a WikiSzótár.hu definícióját a „diktárorról”:

„Önkényuralmat gyakorló személy, aki egy állam élén áll. Jellemzője, hogy csak az ő politikai akarta érvényesülhet és korlátlan hatalma van. Parancsok kiadása útján egy személyben kormányoz, az ellene fellépőket erőszakkal elhallgattatja, eltávolítja, akár meg is öleti.”

Azonban a legijesztőbb és legvérlázítóbb dolgot Osztie az újságíró kérdésére árulja el, amikor az arról kérdezni, hogy de mi van azokkal a hívőkkel, akik nem Orbánra szavaztak? Ők ki lesznek közösítve? És jön is a szenvedélyes és pont annyira megfontolatlan válasz:

„Az zárja ki magát a közösségből, aki azzal nem vállal egységet. Tehát nem mi zárjuk ki azokat, akik nem a kormány mellett voksolnak, hanem azok zárják ki magukat a mi közösségünkből, akik nem értenek velünk egyet.”

Ergó, Jézus Krisztus egy olyan egyházat alapított, aminek közösségébe csak Fideszhívő emberek tartozhatnak?

A többieket pedig nem az Orbán-hívők vetik ki magukból mint a tüzes skarlát betűvel megégetett boszorkányokat anno, hanem önmagától beálló kiközösítés alá esnek? Vagyis, aki nem szavaz a Fideszre, az elveszíti a katolikus egyházzal és ezzel együtt a Jézussal való közösséget??? Hűha!

Nagyon szépen kérem Osztie Zoltán atyát, mondja már nekünk azt, hogy ezt a baromságot pontosan hol is olvasta a Bibliában vagy a Katekizmusban?” (Forrás)

Aki lemaradt volna….

Orbán Viktor Isten ajándéka, aki fáklyaként jeleníti meg a világ világosságát – mondta a pap a miniszterelnökért tartott szentmisén a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban. Az ellenségekkel körülvett, magányos miniszterelnököt idén tizedik alkalommal köszöntötték szentmisével és imádsággal a születésnapján, ahol az is kiderült, hogy a liberalizmus pontosan ugyanolyan, mint a nácizmus – olvasható a Telex “ajánlójában”.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2022.06.02 - 11:14
  Közvetlen hivatkozás

  Csak azt kérem, hogy ez most is teljesüljön, úgy ahogy akkor! Ezt láthassuk meg mi is ezt kérem Mennyei Atyám a Te Szent Fiad nevében kérem, itt és most Ámen
  “Csel 12,22
  A nép pedig felkiálta: Isten szava ez és nem emberé.”

  Válasz
 • 2022.06.02 - 11:23
  Közvetlen hivatkozás

  Krisztust, aki maga is zsidó volt, a zsidók kereszthalálra ítélték! Még VAN remény! Remélem a “harmadnapra feltámadás” elmarad!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.