Persze, hogy nem nyomoznak az azeri pénzek után - Városi Kurír

Sorting by

×

Persze, hogy nem nyomoznak az azeri pénzek után

Hiába tett feljelentést az atlatszo.hu oknyomozó portál és a Jobbik is a Magyarországra érkező gyanús azeri dollármilliók miatt, nyomozás nem lesz, az ügyészség elutasította a feljelentéseket.

Hirdetés

Azerbajdzsán egy nemzetközi feketekassza segítségével fizetett le európai politikusokat összesen 2,9 milliárd dollár értékben.

A pénzből Budapestre is jutott, épp akkor, amikor a magyar kormány kiadta Azerbajdzsánnak a baltás gyilkosként elhíresült Ramil Safarovot.

Tovább tart a ködösítés és az eltussolás

Felháborító, hogy az MNB és a NAV után az ügyészség sem hajlandó érdemben foglalkozni a „rejtélyes” azeri számlák ügyével.

Az állami szervek nem érzik kötelességüknek, hogy feltárják és tisztázzák, miként került Magyarországra sok millió dollár, valamint, hogy mi lett ennek a pénznek a sorsa. Az állami szerveket az sem érdekli, hogy mi az összefüggés az utalások és az azeri baltás gyilkos kiadatása között .

A hallgatás a legbeszédesebb: immár egyértelmű, hogy el akarják tussolni az ügyet, és ezzel beismerik a nyilvánvaló kapcsolatot a pénzmozgások és a kiadatás között.

A nemzetbiztonsági bizottság azonban teljesíti kötelezettségét és folytatja az ügy érdemi feltárását – írja az MSZP országgyűlési képviselője, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, Molnár Zsolt.

Diktatúrákra jellemző módon

A Jobbik szerint a magyar hatóságok a diktatúrákra jellemző módon kezelik az olyan korrupciógyanús ügyeket, amelyekben a kormánypártok érintettek lehetnek, miközben az ellenzék ellen akár a „törvényeken átlépve” is készek fellépni.

Staudt Gábor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az elmúlt években minden napra jutott egy olyan korrupciógyanús ügy, amelyet „valamelyik hatóság elkent”.

Példaként említette erre, hogy az ügyészség elutasította az azeri korrupciógyanús pénzmozgások ellen tett korábbi feljelentéseket.

A Jobbik politikusa elfogadhatatlannak nevezte, hogy a hatóságok annak ellenére nem indítottak vizsgálatot, hogy egy nemzetközi újságírószervezet 13 ezer oldalnyi dokumentumban tárta fel az ügyet, amelynek 9 millió dollár értékben vezethetnek szálai Magyarorszgára is.

(Forrás: Népszava, MTI)

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.