A vártnál lényegesen többen akarják kinyilvánítani véleményüket a polgármesterjelölti előválasztáson. Pesty László, a Pesti Fekete Doboz atyja felvázolta, mi az oka. Nem az, hogy megmozdultak a kormánnyal elégedetlenkedők, á, dehogy!

A mesterterv

Pesty a HírTV-ben futó Szabadfogás című műsorban azzal indokolta a részvétel felfokozottságát, hogy

- Hirdetés -

“Nagyon szívesen szavaznék az előválasztáson Horváth Csabára, mert nem drukkolok nekik és olvastam a közvéleménykutatásokat, hogy (…) amennyiben egy induló van Tarlóssal szemben, akkor Puzsérnak a legkisebb az esélye, utána jön Horváth Csaba és vesztene ugyan, de Karácsony Gergő 43%-al a legesélyesebb. Én nyugodtan leadnám a szavazatomat Horváth Csabára, hadd erősödjön, biztosabb a vereség.”

Látszott a jelenlévő Fidesz-pártiakon, hogy nem először hallották a fentieket, így kihasználva a műsor nézettségét is, ezúton adták tudtára, azoknak, akiket még nem ért el az ukáz, hogy menjenek és tegyék, amit megkövetel a hatalom.

Be kell látni, a demokrácia intézményei nem Orbán-konformok, nem arra lettek kitalálva, hogy hátranyilazók meghekkeljék. Ilyen szempontból védtelen, ahogy sajna mi is. Hiába, az ősi magyar virtus, amit nevezhetünk sumákságnak, ebben az esetben is kormányeszközzé lépett elő!?

Karácsony mégis veszélyes lehet?

Úgy tűnik, a regnáló közhangulat-kutatói temérdek közpénzből az jósolhatták, hogy Karácsony Gergely megszorongathatja a távirányítható Tarlóst, így megeresztettek pár becsmérlő megjegyzést a jelöltre. Huth nem tudott leakadni az általa beidézett

“Karácsony Gergely vonzódása az Árpádsávos zászlókhoz és az új ellenzéki egységhez….(…) azt mondta, hogy a fiúk a humanitás talajára léptek….”

-mellyel azt próbálta szájbarágni, hogy a jelölt vonzódik a Jobbikhoz, ami mára szitokszó lett az eleinte használt, majd őket kinyírók között.

Dézsy Zoltánra is osztottak beszólást:

“mit várunk egy olyan önjelölttől – ennek mondanám Kari Gerit – (…), akinek annyira nincs realitásérzéke, hogy április 8-án tavaly délben megfenyegette Áder János köztársasági elnököt, hogy ki ne merje nevezni Orbán Viktort miniszterelnöknek. (…) Nagyon meg fogja fricskázni Puzsér…(…) leválthatatlan Tarlós István a balfék ellenzék következtében…”

Egyszóval Magyarországon még egy előválasztást sem enged az Orbán-kormány tisztességesen lezavarni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét