Péterfalvi Attila kényes ízlése nem csípi Hadházy aláírásgyűjtését – “Kubatové” tetszik, adatvédelmi biztos úr?

Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos kitett magáért. Aggályokat ébresztett benne, hogy 680.000 magyar azt szeretné, hogy a regnáló ne csinálhassa azt az unió kisemberei által összegrundolt és a magyar kisembereknek juttatott pénzével, amit akar. Tette mindezt saját területére lefordítva.

Péterfalvi bevetésen

“Hatszáznyolcvanezer magyar állampolgár személyes adatai juthattak az EU-n kívülre azáltal, hogy Hadházy Ákos az európai ügyészséghez való csatlakozásért folytatott aláírásgyűjtésbe adatfeldolgozóként vont be külföldi cégeket. Ezenkívül is számos aggály merült fel a szignók gyűjtésével kapcsolatban. A pártok szerepe, az aktivistákkal kötött szerződések, valamint a közjegyzőhöz kerülő ívek sorsa is további kérdéseket vet fel.”

-nyilatkozta a Magyar Nemzetnek.

Hadházy Ákos közösségi oldalán írta meg véleményét:

Ma nagyon megörültem, amikor a Fidesz pártlapjában Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos sorolja aggályait az Európai Ügyészségért összegyűjtött aláírásokkal kapcsolatban. Én mindig tudtam, hogy a Fideszt kifejezetten zavarja az a nyomásgyakorlás, ami a magyarok részéről éri őket ebben a témában. Erre nagyon fontos bizonyíték, hogy Péterfalvi szájába adnak képtelen mondatokat. Orbánék valószínűleg azért idegesek ennyire, mert az EU részéről is fokozódhat a nyomás. Ez nagyon jó hír!

Péterfalvi aggályaihoz pár megjegyzés:

  • Az aláírásgyűjtést kb. egy hónappal később kezdtük, mint szerettük volna, éppen azért, hogy a 2018 nyarán frissen életbe lépő GDPR szabályoknak mindenben megfeleljünk. Ez technikailag nehezítette a szervezést, de megoldottuk a felmerült kérdéseket
  • Az, hogy adatok nem lehetnek külföldi szervereken, az egy mítosz. A lényeg az, hogy ezeknek biztonságosaknak, szabályokban rögzített szolgáltatóknak kell lenniük. A hírlevelek küldésére használt Mailchimp rendszer is ilyen.
  • Két párt vett részt szervezetten a gyűjtésben, az MSZP és a Momentum összesen 130 ezer aláírást gyűjtött. A megállapodásunk szerint viszont ők saját íveken, saját adatkezelési szabályzattal, jogilag külön aláírásgyűjtést végeztek. Péterfalvinak ezt tudnia kell, a pártlap munkatársát viszont láthatóan nem érdekli.
  • Közjegyzőt akkor bíztunk volna meg, ha az egymillió aláírást elérjük. Természetesen a törvényeknek megfelelően az íveket 90 napon belül meg fogjuk semmisíteni.
  • Ha Rogán Antal alkalmazottai szerint annak idején 15 perc elég volt meggyőződni a Soros-konzultáció hitelességéről. Akkor Rogán alkalmazottait szívesen várom 15 percre az aláírások megtekintésére. De emlékeztetnék mindenkit arra, hogy mi (a Soros konzultációt lezáró sajtótájékoztatóval ellentétben) nyitott dobozokat vittünk a Parlamentbe, a sajtó képviselői bármelyikbe belenézhettek és nyitott dobozokat szeretnénk Trócsányi miniszterhez is elvinni (ez ügyben már elküldtem a levelet neki). A miniszter, ha akarja, az összeset megszámolhatja (persze az adatokat nem rögzítheti, nem fotózhatja, így Kubatov nem fogja tudni a listáit frissíteni).
  • Bár Péterfalvinak ezzel semmilyen teendője nincsen, a szájába adta a pártlap az aláírások hitelesítésének a kérdését. Az aláírásgyűjtés hitelesítése valóban nem egyszerű (bár SOKKAL inkább lehetséges, mint a „nemzeti konzultációk” esetén, ahol SEMMILYEN bizonyíték nem volt arra, hogy valóban választópolgároktól érkeztek-e vissza a levelek, hiszen semmilyen személyes adatot nem kellett megadni). A 680 ezer aláírás között lehetnek természetesen hibásak, hiányosak, duplán aláíró személyek: mint minden ilyen akciónál, néhány százalék lehet, a mi tapasztalataink szerint itt is kb. 3-5 százalék.
  • Ami a legfontosabb: ha a kormánynak továbbra is van mersze azt állítani, hogy a magyarok nem akarják az EU Ügyészséget (ez ugyanis az EGYETLEN érvük ellene), és kételkedik az aláírásgyűjtés valódiságában, akkor írjon ki népszavazást a kérdésről, ne Rogán alkalmazottaival hazudozzon!
  • Végül megjegyezném, hogy Péterfalvi Attila még aggályait sem fejtette ki Kubatov-listával kapcsolatban, amelynek létezésére számtalan bizonyíték is van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest