Péterfalvi Attila szégyene – Nyaralgatunk, nyaralgatunk, miközben itthon recseg-ropog a rendszer?

Még alig néhány hete is viccnek gondoltam volna, ha valaki azt állítja, hogy a rendszerváltás óta legnagyobb kormányzati botrány közben, amelyben  a hatalom az ellenfeleit figyeltette meg a lehető legsunyibb módon, a  Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Péterfalvi Attila zavartalanul folytatja a nyaralását és nem rohan haza. Sőt, talán még áldja is a jósorsát, mert abban bízik, hogy mire visszatér, lecseng ez a „semmiség”.

Péterfalvi úr, már a látszat sem számít?

Most már tényleg csak a kormányzati kapkodás maradt, ami viszont olyan szintre hágott, hogy még a látszatra sem adnak. Mi mást jelentene az, hogy amikor itthon „zeng az ég”, akkor az, akinek az állami tisztesség egyik fő őrzőjének kellene lennie azt üzeni haza -ki tudja honnan-, hogy egyenlőre szabadságon van, és majd augusztus 3-a után foglalkozik az üggyel.

Ócska megoldás (?)

Ezt az ötletet a legócskább vígjátékíró is elvetné, mint ócska, olcsó megoldást. Arról nem is beszélve, hogy mit tegyen a polgár, aki elég naiv ahhoz, hogy még bízik ebben a rezsimben és  Péterfalvitól, mint a legilletékesebbtől várná azt a lépést, ami az ügyet kilendíti a kormányzati holtpontról, ahol a a témától berezelt kormányzati szereplők először igyekeztek mindent Varga Judit nyakába varrni, ám ő gondolom, lázas keresgélés után tovább lökte a felelősséget Völner Pál államtitkárra, mondván ő adhat engedélyt a lehallgatásokra.

A lefelé görgés alighanem nem áll meg, és néhány nap múlva megtudhatjuk, hogy a minisztérium nyugdíjas portásának hatásköre volt a lehallgatások engedélyezése.

Miközben tehát teljes a káosz, az információsszabadság legfontosabb őre(?) gondtalanul nyaral, alighanem színes ernyőcskés koktélocskákat szürcsölget, miközben azon töri a fejét, mit üzenhet neki Orbán Viktor pénteki rádió-szózatának elején, ami ugyan a „gyermekvédelmi törvény” -mások szerint homofób- elleni brüsszeli támadásról szól, de alighanem neki sem ártana a  Pegasus-ügyben ehhez a mély, filozofikus tartalmú orbáni szöveghez alkalmazkodni:

„Vagy engedünk vagy nem” 

meg, hogy

„Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

Kapcsolódó

 

Péterfalvi

 

3 thoughts on “Péterfalvi Attila szégyene – Nyaralgatunk, nyaralgatunk, miközben itthon recseg-ropog a rendszer?

  • Már csak azt nem értem, hogy miért tartjuk el ezt a sok ingyenélőt? Most péterfalvinak kaszát-kapát eldobva, szabadságot félbeszakítva rohannia kéne vissza, mert baj van, munka van.
    Ő nem egy géplakatos, hogy majd folytatja a munkát. A gazdája vajon nem szólt neki? Hogy munka van? Vagy baromi jól jön péterfalvi szabadsága, mert közben kifundálhatják, hogy hogyan tudnák megúszni ezt IS

  • Milyen erdekes dolgok derulnek ki! Meg hogy volner adja ki a lehallgatasokra a megbizasokat! Hat akkor persze, hogy nincs volner part, csak o max. a fidesz egyik frakciojanak a vezetocskeje,…Bezzeg a VALOBAN ellenzeki vezetesu nemzetbiztonsagi bizottsag meghivasara orbanek es a fidesz egyszeruen el sem megy!? Igy mar minden ertheto! Persze, aki egy pillanatig is elhitte, hogy volner ellenzekben van, hat az bizony ideggyogyasz kezelesere szorul erosen. De lassan mar mindenki , aki a fidesz oldalan veti be magat, mint politikus.

  • A Fidesz_KDNP szövetségű kormány saját magát minősíti le azzal, hogy nem megy el a kém botrány miatti tárgyalásra, hogy kiderüljön az igazság. Elnézést, hogy Jézusra hivatkozom, de úgy tűnik, hogy ha a modern ember az igazságot keresi és megtalálja egy információs társadalomban, akkor szinte követi Jézust, aki a tanulságok után korának nagy forradalmára volt., mert felmutatta az igazságot. Ha hibázunk, abból tanulunk, de itt e kis hazában mindent titkolnak, elfednek, propagandával védik meg a hatalmat, tanulni tőlük semmit nem lehet.Szegény gazdagok-írná Jókai,akik élvezik az anyagi jóllétet, de a világ kihívásainak nem tudnak szakmailag, emberileg, politikailag megfelelni, műveletlenek, maradiak, anyagba zuhant lelkek, nem is ismerik a fejlődési, evoluciós vonalat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük