Zárják be az iskolákat! – petíció a gyerekekért

A Városi Kurír a koronavírus-járvány miatt az egész országra kihirdetett veszélyhelyzet előtt néhány órával vetette fel, hogy Magyarországon az egyetemi oktatást és a közoktatás egyaránt függesszék fel.

Az Operatív Törzs javaslatára a kormány csak az egyetemek látogatását tiltotta meg

és elrendelte a kollégiumok kiürítését is (kivéve külföldi hallgatók), ám az általános- és középiskolák bezárását nem tartja indokoltnak.

Sőt, a csütörtök hajnalban megjelent Magyar Közlönyben a kormány az iskolaigazgatóknak megtiltotta a rendkívüli szünet elrendelését.

“…az összehangolt védekezés érdekében köznevelési intézményben rendkívüli szünetet az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el.”

Teljesen érthetetlen,

hogy miközben zárt térben betiltották a 100 főnél nagyobb események megrendezését, addig a több ezer tanuló által látogatott iskolák vígan működhetnek tovább. Hiába szólaltak fel a pedagógusok érdekvédelmi szervei, hiába mutatja a jó példa, hogy szinte valamennyi környező országban felfüggesztették a tanévet, addig a magyar kormány nem hajlandó lépni ez ügyben.

A Klebelsberg Központ március 7-én még azzal dicsekedett, hogy “A Klebelsberg Központ mindent megtett a gyerekek védelmében”, azóta azonban a fülük botját nem mozgatják.

A dolog már ott tart, hogy az aggódó szülők petíciót indították az iskolabezárás mellett.

“Kérjük Magyarország Kormányát, hogy sürgősen tegyen határozott és drasztikus lépéseket a koronavírus terjedésének megfékezésével kapcsolatosan az oktatási intézményekben! Függesszék fel az bölcsődék, óvodák működését, az általános iskolákban, középiskolákban és egyetemeken az oktatást! Az intézmények szükség szerint azoknak az óvodásoknak, kisiskolásoknak, akiknek a felügyeletét otthon semmiképpen sem tudják megoldani a szülők, biztosítson ügyeletet, de az intézmények látogatása ne legyen kötelező és az oktatás egy időre SOS álljon le, nagyobb tanulók esetében történjék online. Köszönjük szépen!”

A petíciót már több, mint 13 ezren aláírták.

Akadályozzák meg a koronavírus terjedését az iskolák, óvodák bezárásával!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük