Sorting by

×

Varga Zoltán: Petike, sutba dobtad sihederkori klaffogópapucs-fehérzokni kombód és fogalmad sincs, mekkorát lehet (pofára) esni a (virtuális) magasságból

Ó, Petike, hogy az ég nem szakad rád! Megüdvözült szunyogcsődör korodban még leginkább a „nagyképűséget” utáltad, ma meg a (lét)minimum számodra helikopterrel hazaruccanni, megnézni „anyát” nem kell-e a Balaton-méretű, fűtött úszómedencétek alig látható távolságra derengő túlpartjáról kimenekíteni, nehogy ne találjon vissza a nappaliba.

Mondjuk ember lenne rá, mert még a parlament hermetikusan védett ülésterme előtt is tucatnyi, hegyomlásméretű smasszer vigyázza minden sóhajtásod.

Értem én, hogy a hatalom nagy formálóerő,

hogy a múltbéli fotócska, amit a saját szobádban „kincseid” társaságában lőtt el a gyanútlan fotós – jegyzem meg: most van belőlük rahedli, nehogy egyszer ne láthassa az ócsósított csirkefarháttal etetett hálás népetek, hogy edzel, hogy nézel felhős mélabúval szépen metszett homlokodon a semmibe, mint valami gány szovjet film hőse, hogy állsz az állami helikopter, repülőgép, jacht mellett, fontos embert mímelve. – vélhetően az utolsó őszinte fotó rólad.

Egy fiatal srác klaffogópapucs-fehérzokni kombóban, néhány dekás súllyal a kezében minimalista, ingerszegény környezetben, telve optimizmussal egy jobb jövő reményében.

Akkor még a jelenkori önmagadat utáltad. Azt, akivé mára váltál-váltatok

A nagyképű öntelt, gátlástalan pojácát. Azt, aki alig 12 év alatt elfeledi honnan indult, és azt, mekkorát lehet (pofára) esni a (virtuális) magasságból. A jobb jövő meglett. A személyes. Jó időben jó helyen.

Fidelitas-Fidesz. Ennyi kellett a karrierhez, és máris kész a nagyképű, öntelt, gátlástalan pojáca.

A miniszter, akit kirobbantani sem lehet a fényűző luxusból. Aki – akár a többi nagyképű, öntelt, gátlástalan pojáca – nem tudja, de nem is akarja már igazolni honnan a milliárdos luxus. Mert a hivatalos jövedelméből biztosan nem. Aki már nem keresi a válaszokat a kérdésekre, miért is kell neki hazakoccanni rendőrségi helikopterekkel ebédelni, miért is tudják az állam – a mi – pénzünkön hizlalt oligarchák adriai luxusjachtjain lefotózni, miért is nem lehet kirobbantani sem az aranyáron vásárolt-működtetett, papíron honvédségi, valójában a kormány nagyképű, öntelt és gátlástalan pojácái játékszerének vásárolt luxusjetekből.

A valaha még csupán néhány reklámzászló kajla tulajdonosa

ma már ott tart, hogy 2018 májusa és 2021. júliusa között 342 alkalommal, összesen 382 napot, több mint egy évet folyamatosan repült a kormány és a Kedves Vezető meccsrejáró luxusgépein, és ne!

Ne mondják, hogy ez a kötelező eljárás, hogy Petike csak repülővel járva tudja végezni a munkáját.

Az ember ritkán megy luxusgéppel Budapestről Bécsbe, vagy akár Pozsonyba. A végtelenül szimpatikus, szerény, és talpig plebejus Péter azzal jár. Ő megteheti, ha már haza is rendőrségi helikopter viszi. Egy valaha tán becsületes, fickó, akit a suliban is mindenki csúfolt, sutba dobva sihederkori klaffogós kis papucsát, a tán még becsületes múltat is, mindent, ami a tisztességhez kötötte, beállt a Fideszhez, és megvalósította önmagát. Az lett, mint a többi.

Nagyképű, öntelt gátlástalan pojáca, aki tobzódik a lopott vagyonban.

De, semmi gond. Majd kiheverjük

Téged is repülőstől, házastól, jachtostól. Súlyos az ár, de túléljük. Túlélte ez a nép a háborúkat, és az összes hibbant diktátort. Ugyanis a fák nem nőnek az égig. Vagy kivágják őket, vagy kidőlnek maguktól.

Simogassátok meg a kedvenc repcsiteket, kurvátokat, a milliárdos titkos bankszámláitok kimutatásait, intsetek búcsút a csík kokónak, mert lassan el kell válnotok.

Vége! Neked is. Mert el fogsz számolni az utolsó aranyáron vett lélegeztetőgépnek hazudott kacattal, vakcinával, az exponenciálisan növő vagyonnal, mindennel. A te utad a többi gazemberrel, nagyképű, öntelt, gátlástalan pojácával együtt a végéhez közeledik!

(Fotó: Varga Zoltán közösségi oldala)

Kapcsolódó

 

Varga Zoltán: Petike, sutba dobtad sihederkori klaffogópapucs-fehérzokni kombód és fogalmad sincs, mekkorát lehet (pofára) esni a (virtuális) magasságból

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.