Petry Zsolt korrigálta Gulácsiról alkotott véleményét - Városi Kurír

Sorting by

×

Petry Zsolt korrigálta Gulácsiról alkotott véleményét

Gulácsi Péter februárban egy Facebook-posztban állt ki a szivárványcsaládok mellett, ami nagy visszhangot váltott ki itthon és Németországban is.

Hirdetés

Az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusát sokan betámadták, de rengeteg támogatót is szerzett magának. A magyar futballélet szereplői közül nem sokan próbálták megvédeni Gulácsit, csak a már szakkommentátorként dolgozó Hrutka János állt ki mellette látványosan, akit valószínűleg ezért ki is rúgtak aztán a Spíler TV-től.

Petry Zsolt a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy

„Mi, a nemzeti oldal képviselői elvárjuk a másik oldaltól, hogy meghallgassa a mi álláspontunkat. Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet. Ezért sokan elkezdték őt kritizálni, pedig a véleménynyilvánítás morálisan nem támadható. Péter ugyanis nem tett mást, mint kiállt az elvei mellett. Elvi alapon nem lehet és nem is szabad őt elítélni csak azért, mert elmondta a véleményét.”

Petry azt tanácsolja Gulácsinak, hogy koncentráljon csak a futballra, és ne foglalkozzon közéleti kérdésekkel, mert azt megosztja a közvéleményt, és teljesen felesleges egy Európa-klasszis kapusnak ellenségeket szerezni egy politikai megnyilvánulással.

„Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében” – mondta Petry.

gulácsi
Gulácsi Péter. Fotó: Thomas Eisenhuth/dierotenbullen.com

A Magyar Nemzetben közölt interjút német lapok is szemlézték, és arról számoltak be, hogy Petryt sok szurkoló támadta kijelentései miatt a közösségi médiában. A dpa hírügynökség úgy tudja, hogy a tömegesen érkező kritikák miatt a Hertha vezetése elbeszélget az ügyről Petryvel.

Hirdetés

Gulácsi

A Magyar Nemzet hétfő este nyolc körül Petry kérésére lehozott egy közleményt

Petry Zsolt azzal a kéréssel fordult szerkesztőségünkhöz, hogy bizonyos kérdésekben árnyaltabban fejthesse ki az álláspontját, mert a szöveg egyeztetése során általa fontosnak tartott gondolatok maradtak ki a vele készült interjúból.

A korábbi válogatott kapus, a Hertha kapusedzője hangsúlyozza, maximálisan tiszteletben tartja Gulácsi Péter véleményét. Azt is fontosnak tartja leszögezni, hogy nem tett hátrányosan megkülönböztető véleményt a szivárványcsaládokra.

A továbbiakban a feladatára kíván összpontosítani, hogy minél jobban és megelégedésre végezhesse a munkáját a Herthánál.

Forrás: dpa/Magyar Nemzet/Telex.hu

Kapcsolódó

gulácsi

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.