Az oltásellenesek el se olvassák! Jó hírt közölt a Pfizer - Városi Kurír

Sorting by

×

Az oltásellenesek el se olvassák! Jó hírt közölt a Pfizer

A Pfizer/BioNTech Covid-19 vakcina harmadik adagja “erősen” fokozhatja a védelmet a Delta-változat ellen túl a  két adag által biztosított védelmen – sugallják a Pfizer szerdán közzétett új adatai.

Hirdetés

Komoly számok!

Az interneten közzétett adatok azt sugallják, hogy a Delta variánst megcélzó antitestek szintje

  • ötszörösére nő azokban a 18 és 55 év közötti emberekben, akik megkapják a vakcina harmadik adagját ,
  • a 65–85 év közötti emberek körében a Pfizer adatai azt sugallják, hogy a Delta elleni védelmet biztosító ellenanyagok szintje 11-szeresére nő, mint egy második adag bevétele után.

Jó, jobb?

Az azonban egyenlőre nem világos, hogy a megemelkedett antitestszint valóban összefügg -e a jobb védelemmel, vagy ennek az extra védelemnek köszönhető-e.  Az Egyesült Államok  szakhatóságai szerint a jelenlegi oltások jól védik az embereket az összes gyakori változat ellen.
Szerda reggel Dr. Mikael Dolsten, aki a Pfizer világméretű kutatását, fejlesztését és orvosi tevékenységét vezeti, “biztatónak” nevezte a vakcina harmadik adagjára vonatkozó új adatokat.

“A harmadik adag beadása több mint hat hónappal a vakcinázás után, amikor a védelem gyengülni kezd, a becslések szerint potenciálisan növelheti a semlegesítő antitesteket résztvevőiben, ez a szám  akár 100-szor magasabbra a harmadik adagot követően, mint a harmadik adag előtt (…) Ezek az előzetes adatok nagyon biztatóak, mivel a Delta tovább terjed.”

Az adatok azt is mutatják, hogy az antitestek szintje sokkal magasabb az eredeti koronavírus -variánssal és a Béta -variánssal szemben, amelyeket először Dél -Afrikában azonosítottak, egy harmadik adag után.
A tanulmány szerint a szervátültetett betegek is részesülhetnek a harmadik Covid-19 vakcina adagból az antitestek fokozására

Összegezve!

Az adatok azt mutatják, hogy a vakcina hatékonysága a második oltás beadása után egy héttől körülbelül két hónapig elérte a 96% -ot, majd négy -hat hónappal később fokozatosan 83,7% -ra csökkent, átlagosan körülbelül 6 % az elmúlt két hónapban.

A hónap elején a Pfizer bejelentette, hogy csökken a koronavírus elleni vakcina  hatás, de megnyugtatásként bejelentette azt is, hogy fokozza erőfeszítéseit egy harmadik adag kifejlesztésére, amely megvédi az embereket a a legkülönbözőbb vírus variánsoktól is. A vállalat azt is meghatározta, hogy augusztusban az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalánál sürgősségi felhasználási engedélyt kér a harmadik dózisra. A szakértők szerint például továbbra sem világos, hogy az antitestek szintje hogyan korrelál a valós immunitással, és hogy az immunrendszer más részei-például a B-sejtek és a T-sejtek-milyen mértékben befolyásolhatják a védelmet.

(Forrás: CNN)

Kapcsolódó

 

Pfizer

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Az oltásellenesek el se olvassák! Jó hírt közölt a Pfizer

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.