Sorting by

×

Piacgazdaság-dübörgés magyar-módra: “ne nálunk tankoljatok!”

Baromi büszke a magyar unortodoxiára a regnáló, feltehetően ezért eshet meg, hogy olyan törvényeket vezet be, ami minden normalitásnak ellentmond. Újabb példa a “hátranyilazás” eredményességére….

Kanyarban előzve….

A bezárás elkerülése érdekében a györkönyi benzinkút arra kéri vásárlóit, hogy az üzemanyagár-stop fennmaradásáig lehetőleg ne nála tankoljanak. A Facebook-oldalukra feltöltött tájékoztatás szerint

a benzinen jelenleg literenként 2 forintot, míg a gázolajon 12 forintot buknak, mert előbbi esetében a beszerzési ár már 482 forint/liter, míg utóbbi esetében 492 forint/liter, miközben a hatósági árat 480 forintban rögzítette a kormány és legutóbb meghosszabbította az intézkedés hatályát 3 hónappal.

A “nagy ötlet”….

Korábban olyan hírek is érkeztek, hogy egyre több üzemanyagállomáson korlátozzák az egy alkalommal tankolható mennyiséget, a kormány szerint azonban ez jogszabályellenes és a NAV ez ellen fel fog lépni. Ennek fényében nem meglepő a Tolna megyei benzinkút-üzemeltető stratégiája, amikor nem ő dönt a kínálat korlátozásáról, hanem arra ösztönzi vásárlóit, hogy ne jöjjenek hozzá, ezzel tompítva a veszteségét. A túlzott veszteség ugyanis fenntarthatatlanná teszi a kút működtetését, a tulajdonos a vállalkozás bezárására vagy a tevékenység felfüggesztésére kényszerülhet és ez esetben közbelép az állam és új üzemeltetőt jelöl ki, amely a hírek szerint az első ilyen esetekben a Mol.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium már ki is jelölte az olajcéget, hogy az üzemeltetést vegye át azokon a kutakon (korábban 3-4 ilyet említett a miniszter), amelyeket a jelenlegi üzemeltetőjük nem tud tovább vinni.

“Kedves Mindenki! Az előző posztunkat töröltük, mert hiba volt a táblázatunkban és nem tudtuk máshogy módosítani.(nem értünk hozzá) Reméljük, hogy ismét eljut mindenkihez az információ”

Kapcsolódó

Forrás

Nem egyedi az eset….

Ahogy arról beszámoltunk, a hatósági ár bevezetése más ágazatban tevékenykedő kiskereskedőket is fura felhívások közzétételére kényszerítette.

 

Piacgazdaság-dübörgés magyar-módra: "ne nálunk tankoljatok!"

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.