Frissítve! Piacgazdaság magyar módra! – Matolcsy a mi pénzünkből saját magától vásárol!

Az Orbán-kormányra amúgy is jellemző, a piacgazdaságra magasan tevő gyakorlatba illik, ahogy a Matolcsy – vezette MNB először alapítványával megvetette, majd kis idő teltével az MNB keretéből dupla áron továbbvásárolta saját magától a méltatlan helyzetbe került, egykor csodálatos Postapalotát. A szaldó 67,6 millió eurónk, vagyis 21 milliárd környékén jár és csak most kezdik felújítani!

Az MNB tulajdonába kerül a volt Postapalota

Az MNB pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöksége költözik be az épületbe, amelyért 45,3 millió eurót (több mint 14 milliárd forint) fizet – írták. Hozzátették:

a beruházásoknak köszönhetően hamarosan a főváros legszínvonalasabb műemlék jellegű irodaháza nyitja meg kapuit az épületben, amelynek egyes terei többféle funkcióban a nagyközönség előtt is nyitva állnak majd.

A Széll Kálmán téren álló Buda Palota az 1920-as években épült a Magyar Királyi Posta irodaházaként. A 18 500 négyzetméter alapterületű. Hosszú évek óta üresen álló egykori irodaház állaga folyamatosan romlott. A Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. 2016-ban vásárolta meg az épületet 22,3 millió euróért, majd megkezdődött a felújítása.

A fentiek azt jelentik, hogy először 22,3 millió eurónkat költötték az MNB alapítványán keresztül “házvásárlásra”. Ezután az MNB magától megvette 45,3 millió eurónkért, hogy további milliárdjainkért felújíttassa a feltehetően kebelbéli vállalkozóval.

Jó hír, ami biztosíték is egyben!

Hasonlóan a Várkert Kioszk és a budai Óvárosháza felújításához, a Pallas Athéné Alapítványok a Buda Palota esetében is a történelmi épület teljes rekonstrukcióját tűzték ki célul, amelyre az értékesítés lezárásáig 22,1 millió eurót költenek – olvasható a közleményben.

A fenti sorokból kitűnik, hogy rém elégedettek a Várkert bazár kivitelezésével. Ezért tudomást sem véve arról, hogy négyszer is átadták, mire késznek nyilváníttatott és újabb milliárdjainkat szándékoznak nagy valószínűséggel a már “bevált” vállalkozónál landoltatni. Vállalva a demagógság vádját, megkockáztatjuk, hogy csukott szemmel is lehetne ennyi közpénz milliárdnak a köz javát kicsit jobban szolgáló és sürgős beavatkozást igénylő dolgot találni!

Kérjük, akinek van ötlete, ossza meg szerkesztőségünkkel a szerkesztoseg@varosikurir.hu emailcímen, amit közreadhatunk, hátha….!

Frissítés

Cikkünk megjelenése után az Optima Befektetési  Zrt. az alábbi helyreigazítási kérelmet juttatta el szerkesztőségünkbe.

Valótlanul állítottuk, hogy a Pallas Athéné Alapítványok újították fel a Várkert Bazárt. Ugyanis az Alapítványoknak soha semmi köze nem volt a Várkert bazár felújításához. Ezzel szemben az Alapítványok az egykori Vízház épületét újították fel, amely ennek köszönhetően Ybl Budai Kreatív Ház néven, nyitott közösségi térként született újjá.

Továbbá valótlanul állítottuk azt is, hogy a Buda Palota szaldója 67,6 millió euró és az épületet csak most kezdik felújítani. Ezzel szemben az Alapítványok már több mint egy évvel ezelőtt megkezdték a Buda Palota felújítását. Ennek értéke 22,1 millió euró, amelyet a vételár tartalmaz.

(forrás: MTI)

A rokonokról, barátokról, barátnőkről Matolcsy már gondoskodott

Önnek ér 17.000.000 közforintot Matolcsy új szőnyege?

Matolcsy – cikik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük