Piálffy – Pálffy – csak pár kortynyi a különbség. Jogerősen sem volt sértő az igazság

Jogerősen is elvesztette Pálffy István akkor még KDNP-s képviselő, ma már  dublini nagykövet a pert a jobbikos képviselővel szemben. Novák Előd közösségi oldalán posztolt félreérthetetlen bejegyzést ivási szokásairól.

Kifejező kis “i”

Első fokon Pálffy István nyert, aki azzal érvelt, hogy nem bizonyítható, hogy azon a bizonyos ülésnapon ittas volt.. A Kúria mostani ítélete ezzel szembe ment, kimondja, hogy Novák

“valóságalappal bíró tényállítást”

tett, amikor részegnek aposztrofálta. Az ítélet külön kitér arra, hogy bár gúnyos, de nem sérti Pálffy emberi méltóságát, hogy a képviselőtársa Piálffy-ra torzította nevét Facebook oldalán.

Nem javította a képviselőből konzullá avanzsált Pálffy helyzetét, hogy a XXI. századnak köszönhetően videófelvétel bizonyítja állapotát.

A Magyar Nemzet így emlékeztet az ominózus napra:

A 2013. november 6-án az ülésteremben készült videofelvételek tanúsága szerint Józsa István felszólalása közben Pálffy odament a szocialista politikushoz, megakasztva annak szónoklatát, kezet fogott vele és elköszönt. Távoztában megállt Nyikos László és Szilágyi György jobbikos képviselők mellett, valamit magyarázott nekik, mire a két ellenzéki az ülést vezető Balczó Zoltán felé fordulva kézjelekkel adta az alelnök tudtára: a KDNP-s ivott.

Kicsi az “i”, de mindent elmond arról a napról!
(forrás: mno.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük