Sorting by

×

Pikó András: a kerületet sújtó Kocsis-csomag kapcsán valamennyi fideszes képviselő válasszal tartozik a józsefvárosiaknak, hogy képviselői esküjüket választják-e vagy a Fideszt!

Pikó András, Józsefváros polgármesterénekgondolatait bármelyik önkormányzati vezető elismételheti képviselőtestületében. Csak a nevek változnak, a “csomag” minden ellenzéki vezetésű kerületben, városban húsbavágóan létezik. Ne feledjék! Önöket zsarolja a regnáló, most éppen azzal, hogy “büntibe teszi”, mert meggyőződésük  szerint választottak! És azt sem feledje a helyben lakó fideszes érzelmű polgár, hogy kedvenc pártja éppen őt is szívatja!

2021. Magyarország, az Európai unió tagországa, állítólag demokrácia….

“A kialakult költségvetési helyzetben a héten arra kértem az önkormányzat tulajdonában álló Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. vezetőjét, hogy tájékoztassa a Józsefvárosi Galéria, a H13 Vállalkozásfejlesztési Központ és a kerületi Zászlómúzeum munkatársait arról, hogy 2021-ben az Önkormányzat nem tudja támogatni működésüket. Amint a szükséges források újra rendelkezésre állnak, elkötelezettek vagyunk az intézmények működésének helyreállítása mellett” – kezdte közösségi oldalának bejegyzését Pikó András polgármester.

“Ezek az intézmények hatalmas értéket képviselnek.

A Józsefvárosi Galéria, amelynek a hetvenes évekre visszanyúlóan jelentős avantgard és nonfiguratív kiállításai Magyarország kulturális térképére helyezték a kerületet, és amelynek elkötelezett, nagytudású munkatársai szívvel-lélekkel dolgoztak és dolgoznak a józsefvárosi kultúráért, a Zászlómúzeum és a H13, amely a kerület vállalkozásfejlesztéséért tevékenykedik – közös kincseink. Köszönöm munkatársaiknak a magas színvonalú, elkötelezett, értékteremtő munkát.

Amikor a kormányzati elvonások döntéshozói egy tollvonással keresztbe akarnak tenni vélt vagy valós politikai ellenfeleiknek, akkor tudniuk kell, hogy valójában emberi sorsokkal játszanak. Ezek az intézmények nem kormánypártiak vagy ellenzékiek, hanem józsefvárosiak: tisztességgel, szakmai tudással szolgálják a kerületet.

Az önkormányzatot a kormány olyan helyzetbe hozta,

hogy elvonásai következtében törvény által előírt kötelező feladatainak ellátása is csak nagy lemondások árán valósítható meg – ezért kényszerültünk önként vállalt feladataink korlátozására.

Az intézmények bezárása tragédia számunkra, de fontos leszögezni: mindez nem természeti csapás, hanem a kormánypárti képviselők tudatos támadássorozatának következménye.

Ezért az elkövetőket is meg kell nevezni és szembesíteni kell tetteikkel:

Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője, parlamenti frakcióvezetőként a párt egyik legerősebb embere aktívan támogatja a példátlan kerületi elvonásokat.

A kerülettől elvont most már több mint 4,5 milliárd forint visszaszerzésért az elmúlt egy évben semmit nem tett, sőt: ezt a politikát támogatja pártjában, az országgyűlésben, a nyilvánosságban.

A kerületet sújtó Kocsis-csomag kapcsán valamennyi fideszes képviselő válasszal tartozik a józsefvárosiaknak, hogy képviselői esküjüket választják-e vagy a Fideszt. Mi helyben azért fogunk dolgozni, hogy minden általuk elvett forintot visszaszerezzünk Józsefvárosnak.

Forrás

Kocsis-csomag névadójának válasza

hajléktalan

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.