Úgy tűnik, nem kapott elég nagy maflást a Fidesz az ébredező szavazóktól, tovább nyomja az unos-untig ismételt, pár órán belül cáfolható lejáratókampányát.

A vasárnapi soros: Pikó András

A vád: “Az újonnan megválasztott 8. kerületi városvezetés első intézkedései között megszűnteti a 13. havi juttatást, mind a szociális, mind az egészségügyi dolgozóknak. Pikó András polgármester úr azzal indokolta, hogy mindenki hibás azért, hogy ő nem tud várost vezetni.”

A polgármester facebook-posztban cáfol és bizonyít:

“A Fidesz azt a hazugságot terjeszti Józsefvárosban, hogy elvettük a szociális ágazatban dolgozóktól az év végi juttatásokat. Ez nem igaz, mint ahogy az sem, hogy a fideszes városvezetés betervezte volna az idei költségvetésbe az erre szánt összeget. A valóság a következő:

1. 𝘼 𝙡𝙚𝙜𝙨𝙯𝙚𝙜𝙚́𝙣𝙮𝙚𝙗𝙗𝙚𝙠 𝙢𝙤𝙨𝙩 𝙩𝙤̈𝙗𝙗𝙚𝙩 𝙠𝙖𝙥𝙣𝙖𝙠

Az új önkormányzat elismeri a kormány által leginkább sújtott szociális szféra dolgozóinak munkáját, ezért úgy döntöttünk, hogy a Fidesz választási kiköltekezése ellenére is lesz év végi pénzjuttatás, de igazodva az önkormányzat gazdasági helyzetéhez. A juttatást idén két részre osztjuk, karácsony előtt minden érintett szociális vagy egészségügyi intézményben foglalkoztatott dolgozónk, aki tehát tavaly is kapott, nettó 100 ezer forintot vehet át.

Ez az legalacsonyabb jövedelműeknek, akik nettó 100 ezer forint alatt keresnek, plusz pénzt jelent az eddigiekhez képest. Jövőre, látva a 2019.évről megmaradt pénzmaradvány nagyságát és a más területeken jelentkező igényeket, a lehetőségeinkhez képest fokozatosan egészítjük ki, a legalacsonyabb fizetésűekkel kezdve azoknak a juttatását, akiknek a nettó fizetése magasabb, mint 100 ezer forint, egészen addig, amíg el nem fogy a keretünk.

Ez egy szolidáris megoldás, mert azoknak juttat többet, akiknél a legnagyobb a szükség és eközben eleget tesz annak a felelősségnek is, mellyel a józsefvárosiak október 13-án megbíztak bennünket. Szolidáris és felelősen gazdálkodó önkormányzatot ígértünk a józsefvárosiaknak a választási kampányban és minden eddigi lépésünkben ehhez tartjuk magunkat.

2. 𝘼𝙯 𝙚́𝙫 𝙫𝙚́𝙜𝙞 𝙟𝙪𝙩𝙩𝙖𝙩𝙖́𝙨 𝙨𝙤𝙨𝙚𝙢 𝙫𝙤𝙡𝙩 𝙗𝙚𝙩𝙚𝙧𝙫𝙚𝙯𝙫𝙚 𝙖 𝙠𝙤̈𝙡𝙩𝙨𝙚́𝙜𝙫𝙚𝙩𝙚́𝙨𝙗𝙚

A józsefvárosi önkormányzat eddigi gyakorlata az volt, hogy az általa fenntartott oktatási, szociális és egészségügyi intézmények dolgozóinak jövedelmi differenciálás nélkül adott év végi juttatást, tehát volt aki nettó 70 ezret kapott, volt aki nettó 350 ezret. Erre a forrást sosem tervezték be a költségvetésbe, most sincs betervezve. A szükséges pénzt az intézmények bérmaradványainak elvonásából és az általános tartalékból biztosították.

3. 𝙉𝙚𝙢 𝙞𝙜𝙖𝙯, 𝙝𝙤𝙜𝙮 𝙖 𝙁𝙞𝙙𝙚𝙨𝙯 𝙟𝙤́ 𝙥𝙚́𝙣𝙯𝙪̈𝙜𝙮𝙞 𝙝𝙚𝙡𝙮𝙯𝙚𝙩𝙗𝙚𝙣 𝙖𝙙𝙩𝙖 𝙖́𝙩 𝙖𝙯 𝙤̈𝙣𝙠𝙤𝙧𝙢𝙖́𝙣𝙮𝙯𝙖𝙩𝙤𝙩

Miközben tart az önkormányzat gazdasági és költségvetési helyzetének átvilágítása, és az eddigi adatok szerint semmi okom a nyugalomra, olyan nem várt kiadásokra is tartalékolnunk kell, mint a most folyó gázkizárások miatt akár hónapokra is fűtés nélkül maradó társasházak pénzügyi megsegítése vagy a Fidesz választási ígéreteként a 65 év feletti nyugdíjasoknak szánt 8000 forintos juttatás vagy a leváltott fideszes vezetők tízmillióra rugó szabadságmegváltása.

Sorra esnek ki a csontvázak a szekrényekből, csak az elmúlt ciklusban a fideszes városvezetőknek magánhasználatra is átadott szolgálati gépkocsikra és sofőrökre több mint 100 milliót költöttek, évente 300 milliót tapsoltak el saját maguk ünneplésére a propagandájukban, és lassan már számolni sem tudom az elmúlt ciklusban többszázezres fizetésekkel kitömött sportállásokat és kamu megbízásokat.

Takarékosak leszünk,

lecsökkentjük a szolgálati gépkocsiparkot, felszámoljuk a méregdrága, senkit sem érdeklő és most a kerületi forrásai elvesztése miatt dühös Fidesz-propagandát és megszüntetjük a sportállásokat. Ezt kell tennünk, mert mi a józsefvárosiakkal vagyunk szolidárisak és nem a saját zsebünkkel, nekik tartozunk felelősséggel, nem Orbán Viktor rendszerének.”

1 hozzászólás

  1. Tisztelt Pikó!

    Ön beteges hazudozó, személyes tapasztalatból mondom… A JGK-nál dolgoztam 6 éven keresztül, most karácsony alkalmából elbocsájtottak úgy hogy indokolni nem tudták lényegében! Politikai tisztogatás folyik a Józsefvárosban! Hihetetlen sebességgel romlik a kerület minden tekintetben, és az önkormányzatban és annak szervezetei én már a kis emberek között is fűnyírószerűen rugdosnak ki mindenkit! Egyébként gratulálok a szolgálati autojához!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét