Pikó András: akkor beszéljünk a mutyiról! - Városi Kurír

Sorting by

×

Pikó András: akkor beszéljünk a mutyiról!

Azzal támad napok óta a jobboldali propaganda, hogy valamifajta mutyi alakult volna ki a káptalanfüredi strandon. Tulajdonképp vicces is lehetne: az, hogy szabályosan, szerződéssel, 3 hónapra bérbeadjuk a partszakasz harmadát, hogy a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület ott tárolhassa vitorlásait, nem mutyi –  kezdte közösségi oldala bejegyzését Pikó András, Józsefváros polgármestere.

Hirdetés

A mutyi, az mutyi!

A szabályosan megkötött szerződésből származó bevételek a strand fejlesztésére fordíthatók – minden kerületi érdekében. A strand pedig nagyszerűen használható a kerületiek által ezalatt is.

Jól tudja ezt Sára Botond: ő aztán tudja, mi a mutyi.

 • Megpróbálni átjátszani a káptalanfüredi üdülőt a korábban Simicska-, most Mészáros-közeli Veszprém Kézilabdának “sportágfejlesztésre”, az mutyi.
 • A valós ár körülbelül kétszereséért dolgozó céggel határozatlan idejű közétkeztetési szerződést kötni, az mutyi.
 • Céges telefonokat magáncélra leselejtezni, az mutyi.
 • 200 milliós propaganda költéseket fenntartani, sokmilliós ügyvédi szerződéseket kötni közpénzből, az mutyi.
 • “Polgárőrség” néven lenyúlni és kisajátítani kerületi infrastruktúrát, amelyért máig kell a vezetésnek küzdenie, az mutyi.
 • Kerületi önkormányzati képviselőknek juttatni önkormányzati bérlakásokat – amelyeket majd most 15-30 százalékos áron megvásárolhat szegény rászoruló képviselő úr, az mutyi.

Mélyen hallgatnék a különös módon éppen a kormányhivatal élére ejtőernyőző bukott polgármester helyében, ha mutyikról van szó, ha már válaszolni a fenti felvetésekre se nem tud, se nem mer.

  • Beszéljünk arról, képviselő-jelölt úr, hogy milyen számlák estek ki a fiókból, amikor a káptalanfüredi gyermeküdülő Önök alatt megkezdett fejlesztésével kellett idén elszámolnunk az EMMI felé?
  • Hogy nevezhetők-e egyáltalán számláknak, és kinek a nevére voltak kiállítva?
  • Beszéljünk arról is, hogy mennyiért?

Háttér: a káptalanfüredi üdülő

Pikó Andrást okolja Józsefváros korábbi fideszes polgármestere, Kocsis Máté amiatt, hogy a jelek szerint 6 év után sem lesz kész az önkormányzat káptalanfüredi táborának felújítása, mert a befejezéshez korábban megítélt állami támogatást a kormányzat most visszakéri. Pedig a beruházás még Kocsis hivatali ideje alatt indult 2015-ben, aztán több menet közbeni változtatással már utódja, a szintén fideszes Sára Botond polgármestersége alatt is csak lassan haladt, végül most, hogy Pikóék „megörökölték” és mindent megtettek, hogy befejezzék az átépítést, a kezdetben támogató kormányzat hirtelen megvonta a támogatást.

Visszakér az állam 1,7 milliárdot

Az állam hirtelen kifarolt a kerület káptalanfüredi üdülőjének támogatása mögül, és visszavont 1,7 milliárd forint beruházási támogatást. A decemberi döntésről január elején értesült az önkormányzat abból a levélből, melyben Szabó Tünde sportállamtitkár arról tájékoztatott, hogy megváltoztatta nyári döntését és mégsem járul hozzá a gyermeküdülő fejlesztése ügyében az önkormányzat által kezdeményezett határidő-módosításhoz és emiatt az állami támogatás visszafizetésére kötelezi az önkormányzatot.

Alapvető kérdés, hogy miért kellett módosítani a terveket és a határidőt.

Pikó András szerint azért, mert

„a folyamatos késedelem miatt teljesíthetetlen volt a 2020 évvégi határidő, ráadásul a második ütem kivitelezési tervei nem voltak műszakilag megfelelőek. Az évekig tartó fideszes bénázás alatt megemelkedtek az építési költségek, ezért az eredeti költségvetés már nem volt elegendő a projekt megvalósítására, így az újratervezése is elkerülhetetlenné vált.”

A „bénázás” alatt a polgármester bizonyára azt értette, hogy a projektet teljes koncepcióját még bőven fideszes elődei idején át kellett tervezni, és csúszott is a megvalósítás, amit annak idején a fideszes polgármester, Sára Botond is elismert. (Forrás)

 

mutyi

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.