Pikó András kirúgta a polgárőrséget – Eddig a semmiért kaptak támogatást, ennek most vége!

“Józsefváros Önkormányzata nem teljesítés miatt felbontja a szerződését a Józsefvárosi Közbiztonsági Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel. A polgárőrségnek egy 2019. áprilisi szerződésbe foglalt kötelezettsége a „Szomszédok Egymásért Mozgalom” részprogramban foglalt feladatok ellátása. A vizsgált 2019.05.01 – 2019.12.30. időszakban mindösszesen 7 napon használták a célra beüzemelt rendszert.”

“….érdemi munkát nem tapasztalunk….”

Józsefváros polgármestere a facebook-oldalán számolt be arról, hogy felmondják a volt fideszes képviselő szervezetével a megállapodást. A Kaiser József által vezetett alapítvány, papíron közbiztonsági feladatokat látott el a korábbi években. Ezért cserébe önkormányzati pénzt kapott a Kocsis Máté-féle vezetéstől.

Se a munkának, se a vezetőnek nincs nyoma…

Az új városvezetés nem találta nyomát annak, hogy valaha is végzett volna értelmezhető munkát az alapítvány. Keresték a szervezet vezetőjét is, de nem tudtak vele sehogy kapcsolatba lépni.

Kaiser József ugyanis a választások óta felszívódott.

Pikó Andrásnak így csak egy opciója maradt

Felmondta a szerződést, és a jövőben a közbiztonság rendezése is kizárólag átláthatónak fog működni Józsefvárosban. Épp itt az ideje.

Egyelőre fekete doboz számunka a Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány működése és gazdálkodása, nem tudjuk milyen jogcímen és mennyi közpénzt kapott a Polgárőrség és azért mit kellett teljesítenie. Ez biztosan nem átlátható és felelős önkormányzati gazdálkodás.

Egy hozzászólás itt: “Pikó András kirúgta a polgárőrséget – Eddig a semmiért kaptak támogatást, ennek most vége!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük