Sorting by

×

Pikó András: a 4,5 milliárdos Kocsis-csomag sem fogja elérni, hogy mi kukákat szereljünk le a kerületben!

Szerdai hír volt, hogy a főváros takarítócége, az FKF nagyjából 120 millió forintot tervez megtakarítani azzal, hogy a meglévő 11 ezerből 3 ezer köztéri, zöld színű szemetest leszerel Budapesten – így sem üríteni nem kell őket, sem karbantartani, cserélni. A lépés minden kerületet érint, de különbözőképpen.

Megfelezik a józsefvárosi kukák számát – pénzmegvonásra hivatkoznak

„A fővárost érintő kormányzati elvonások miatt idén csaknem 2 milliárd forinttal csökken a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. költségvetése, emiatt a cég a 11 ezer budapesti kukák nagyjából negyedét leszereli” – írja a Józsefváros.hu.

A portál kérdésére, hogy mi alapján szerelik le a kukákat, az FKF illetékese azt válaszolta, hogy

„a járványhelyzet sajátosságai – kijárási korlátozás, turisták elmaradása – miatt kihasználatlan edényeket szerelik le”.

Ehhez hozzátették, hogy a

„környezettudatos, urbanizációs trendek” miatt amúgy is „kevesebb hulladék keletkezik a közterületi kukákban”.

Pikó egyértelműsít….

Pikó András, Józsefváros polgármestere közösségi oldalán tesz rendet kuka-ügyben:

“Egyetlen szemetest sem szerel le a Józsefvárosi Önkormányzat

A nyilvánosságban megjelent híresztelésekkel ellentétben a Józsefvárosi Önkormányzat egyetlen darab szemetest sem szerel le az általa fenntartott kerületi utakon. A köztisztaság javítása érdekében tavaly év végén újabb takarítógépet vásároltunk, ami reményeink szerint tovább javítja a kerületi köztisztaság helyzetét. Polgármesterré válásom óta új gyakorlat, hogy a kerület takarítási beszámolói hetente elérhetőek a városüzemeltetés honlapján.

A fővárosi tulajdonban és kezelésben lévő utakon összesen 518 köztéri szemetes van az FKF Zrt. kezelésében, ezek közül most 214-et szereltek le. A kerület vezetése tárgyalást kezdeményezett az FKF Zrt-vel a köztisztaság fenntartásának és javításának lehetőségeiről a kormányzati elvonások által okozott nehéz körülmények között is.

Bár mindenki számára látható, hogy a Fidesz a minél rosszabb, annál jobb elvét követi és gyakorolja Józsefvárosban – a 4,5 milliárdos Kocsis-csomag sem fogja elérni, hogy mi kukákat szereljünk le a kerületben.

Tesla

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.