Pikó András: beszéljünk akkor az államférfiúi felelősségről, mert most van ennek az ideje!

Orbán Viktort a hívei kivételes tehetségű és éleslátású államférfiúnak látják, aki kezét az idő és a történelem ütőerén tartva, a jövő tendenciáit kortársainál élesebben és hamarabb felismerve, azokhoz illesztve alakítja az ország politikáját – mindig a nemzet érdekeit szem előtt tartva.

Ez egy szép és tetszetős szerep, amelyről lehet öblögetni a haverokkal

az orosz mintára átalakított állami tévében, vagy péntek reggelente a szintén putyinizált állami rádió stúdiójában. De ennek semmi köze a valósághoz. Orbán Viktor az elmúlt 12 évben tényleg a Gazprom legvidámabb barakkjává tette az országunkat, de most fogjuk csak meglátni igazán, hogy a magyarok többségének ebből semmi előnye nem származott.

  • Törvényen kívüli orosz kémbankot hozott létre.
  • Magyarország szövetségi rendszerét gyengítve az orosz hírszerzés uniós hídfőállását alakította ki Budapesten.
  • Az orosz információs hadviselést, és saját hatalmi céljait szolgáló propagandagépezetté alakította át a közmédiát és a magyar nyilvánosságot.
  • Putyini mintára hozott törvényekkel bélyegezte meg és üldözte a kritikus civil szervezeteket.
  • Az orosz hatalmi elit gazdasági érdekeinek kiszolgálóivá váltunk, eladósítva a jövő nemzedékeit Paks II. máig titkos szerződéseivel…

Van erre egy régi magyar kifejezés: muszkavezető

Nekik is megvoltak az érveik, biztos ők is azt gondolták, hogy pont a stratégiai nyugodtsággal jellemezhető államférfiúi bölcsességükre van szüksége Magyarországnak, Európának.

Látjuk, hova jutottunk a mi muszkavezetőnkkel. Nem vezette őt más, csak a saját, NER-nek csúfolt hatalmi rendszerének kiépítése. Most, ezekben a napokban ez a bűnös politikai szövetség, ez a pávatáncos nemzetárulás látványosan ér véget, de most sem Orbán akaratából, hanem annak a háborús agresszornak a jóvoltából, akinek hatalmi érdekből kiszolgáltatta a hazáját.

Most be kell állnia a sorba

  • Ha bukik Putyin, akkor hosszú évekbe fog kerülni és nagyon komoly árat kell fizetnünk azért, hogy Orbán előző évtizedének politikájáért ne folyamatosan a sor végére rakjanak bennünket.
  • Ha Putyin győz és megerősödik, akkor pedig jöhet a politikai senkiföldje, ahol védelem nélkül leszünk kiszolgáltatva az egykori barát bosszújának.

Ennyit a nemzeti érdekről, meg az orbáni éleslátásról.

Forrás

Kapcsolódó

Fotó: Cseri László

 

Pikó András: beszéljünk akkor az államférfiúi felelősségről, mert most van ennek az ideje!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük