Pikó kerülete mégsem vehet részt az Oltási Akcióhétben – Először belement a hatalmasság, majd visszavonta az engedélyt!

Örömmel vettük, hogy az Auróra utcai rendelőintézetünk is részt vehet a kormány által meghirdetett Oltási Akcióhétben. Egy órája érkezett a levél a Kormányhivatal illetékesétől, hogy sztornó, vissza minden!! A kormányzati Oltási Akcióhétben sem mi, sem más kerületi rendelők nem vehetnek részt – tudatta Pikó András, Józsefváros polgármestere közösségi oldalán szerda este.

Pedig a rendelőnkben már átszervezték a rendelési időket,

hogy semmi akadálya ne legyen az egész napos oltakozásnak. Mi megterveztük a kommunikációs kampányt, 10000 plakáton szeretnénk hirdetni azt, hogy vegyék fel az oltást – és utána a rászorulók igényeljék nyugodtan a 20 ezer forintos kerületi oltási támogatást. Nem tudom hogyan jutott erre a döntésre a titokzatos nevű Fővárosi Oltási Munkacsoport, de ezúton is gratulálok az okos és bölcs döntéshez. Elképzelni sem tudom, hogyan szolgálja az oltási akcióhét nagyobb sikerét az, hogy az önkormányzati rendelők nem vehetnek benne részt?

Netán arra a népi bölcsességre hagyatkoztak, hogy a oltásban és oltóhelyben is a kevesebb valójában több?

Nem, ez egy felelőtlen döntés.

Újabb megnyilvánulása annak, hogy a kormány mindent feláldoz, még a helyes oltási akcióját is veszélyezteti, csak hogy a látszata se alakuljon ki annak, hogy együttműködnek velünk.

Egy csomó munkánk most kárba veszett. A Szent Kozma Egészségügyi Központ vezetése most újra tervezheti a lemondott rendeléseket, új tájékoztatókat kell készíteni, új időbeosztást kell kialakítani…

De egyet biztosan ígérhetek:

ha kormány által szervezett Oltási Akcióhét nem lehet november 22-től a kerületben, akkor lesz önkormányzat által szervezett Józsefvárosi Oltási Hét az Auróra utcai rendelőintézetben, amelynek keretében ahogy terveztük, változatlan feltételekkel, legfeljebb csökkentett időtartamban, de minden oltást igénylőt el fogunk látni vakcinával.

És a rászoruló józsefvárosiak igényelhetik majd a 20 ezer forintos oltási támogatást! – zárta bejegyzését Pikó.

A kommentekből….

Az első két hozzászóló politikai elkötelezettségéből fakadó elvakultsága vitathatatlan, ami sajnos felülírta a józan ész diktálta objektivitást, íme:

“Megint egy felesleges, kizárólag a nép hergelésére alkalmas poszt. Nyilván a cél is csupán ennyi. Ezt ugyanis úgy hívják, hogy átgondolt munkaszervezés. Nem eresztik rá felelőtlenül a tömeget azokra az intézményekre, ahol egyébként hetekkel ezelőtt kiadott időpontok szerint zajlik az oltakozás. Az pedig, hogy a kormányt hibáztatja, amiért egy intézmény előzetes tájékozódás nélkül kezd átszervezési (plusz) munkába, még mielőtt bármi konkrétum lenne a kezében, már kifejezetten szánalmas.”

“…utólag majd kijön a marketing hogy kormányzat által szervezett oltópontok a kerületi és városi oltópontok segítsége nélkül micsoda akcióhetet bonyolított le. Egyre átlátszóbb ez a szánalom amit művelnek”

… és a reakciók….:

“Még mindig meg tudok lepődni, hogy a vakhit mennyire ostobává teszi az embereket. Annak tapsikolni, hogy még az oltás beadását is politikai szempontoknak rendelik alá, mérhetetlen ostobaság.”

“Ezzel a fideszt jaratja le, pontosan azt irta le, mint Piko altal kitalalt felelotlen abszurdumot, amit a fidesz csinalt.”

“ne röhögtesse ki magát! Gondolkozzon! Az nem árthat meg.”

“kincsem, maga felelőtlen, aki előzetes tájékozódás nélkül dumal ami eszébe jut. Természetesen csak olyan gondolatok hagyták el a kezét, ami az önkormányzatot áztatja. Szóval ki hergel?”

“Szövegértés ennyire nem megy? Az ELSŐ MONDATOT OLVASSA EL FIGYELMESEN; Aztán a MÁSODIKAT. A többivel ne is fáradjon.”

“kevés önben az együttérzés és az emberség, annál több a gőg és a fanatizmus. ez az igazság. Előzetesen megegyeztek hogy a keruleti rendelőintézetekben is lesz oltás, ezt akadályozta/vonta vissza a kormány. Jó dolog az általános iskola, csak a szövegértés nem megy mindenkinek 30 évvel később sem, jól látszik, hogy ön sem kivetel. Sajnálom önt. Azért a vitriolra néha tessék szappanos levet inni, nehogy perforáljon vmi.”

“Valahogy az az érzésem, tetszik neked Pikó, azért kötsz bele minden megszólalásába… Mint valamikor az ovis fiúk, akik megcibálták a kislányok copfját”

“Mi pedig azt szeretnénk, ha végre az orvosok, akik képesek józanul gondolkodni, és nem fizetik le őket a gyógyszergyártók, mondjak már el a valóságot! Nem vitás, hogy ez a cirkusz azért van, mert lejár a vakcinák szavatossága, és ki kell dobni. Ezzel pedig nem tudnak majd elszámolni.”

Pikó András is válaszolt:

“Természetesen arról, hogy az Auróra részt vesz a kormányzati programban hivatalosan tájékoztatták a szakrendelőnk vezetését, másképp nem is szervezhette volna át a rendelési időket.”

Mindeközben….

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Pikó kerülete mégsem vehet részt az Oltási Akcióhétben - Először belement a hatalmasság, majd visszavonta az engedélyt!

One thought on “Pikó kerülete mégsem vehet részt az Oltási Akcióhétben – Először belement a hatalmasság, majd visszavonta az engedélyt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.