Az ember, aki csípőből lekörözte Nagy Márton "drágaság-magyarázatát"... - Pintér: azért van rendőrhiány, mert jól megy a gazdaság! - Városi Kurír

Sorting by

×

Az ember, aki csípőből lekörözte Nagy Márton “drágaság-magyarázatát”… – Pintér: azért van rendőrhiány, mert jól megy a gazdaság!

Nem akármilyen kormányt sikerült összeválogatnia Orbán Viktornak így ötödszörre! Egy héten belül ketten is bohócsipkát öltöttek: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint “az élelmiszer most azért drága, mert tavaly olcsó volt” és Pintér Sándor belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes a pénteki kánikulában jelentette, hogy azért van rendőrhiány, mert jól megy a gazdaság. No para, még 2 nap hátra van a hétből, sokan beállhatnak még a sorba.

Hirdetés

Portréinterjút készített Trócsányi László volt igazságügyi miniszter Pintér Sándor belügyminiszterrel. Amikor a Károli Gáspár Református Egyetem rektora azt kérdezte a tárcavezetőtől, hogy minek látja magát, Pintér Sándor azt felelte: „rendőrnek”.

„A pályafutásomat a rendőrség alapozta meg, a jogi ismereteknek a megszerzése, betartása, betartatása, a fegyelem kérdése, a szervezés és az irányítás összhangja – ezek azok a tulajdonságok, amelyek a Belügyminisztériumnak minden más területére is ki kell hogy terjedjenek”

– idézte a beszélgetésből Pintér Sándor szavait az Infostart.

Nyugdíj: kizárt!

A tárcavezető beszélt arról is, hogy Orbán Viktortól csak kereteket kap, és bár 126 nap múlva a legtovább hivatalban lévő magyar belügyminiszter lesz, egyelőre nem tervezi a nyugdíjba vonulást. Pintér Sándor reagált a Mi Hazánk ötletére is, miszerint vissza kellene hozni a csendőrséget – ha már a kormány vármegyékben és főispánokban gondolkodik.

„Csendőrségre nincs szükség”

– mondta a belügyminiszter, aki a rendőrhiányról is beszélt. Elismerte, hogy

van hiány, de álláspontja szerint az elsősorban azért alakult ki, mert a gazdaság jól megy, a hivatásos múlttal rendelkezőket pedig ott is szívesen látják.

Oktatásról, egészségügyről

Pintér Sándor szerint az oktatásban a gyerekek érdeke az első, azért a tanároknak meg kell mondaniuk, hogy mekkora az optimális osztálylétszám. Hozzátette, hogy

ősszel a diákok képességeit is fel kell mérni.

Kitért arra is, hogy ahogy az oktatásban a diákok, úgy az egészségügyben a betegek érdekeit kell szem előtt tartani, egyúttal az ágazat átszervezésére is ígéretet tett. Arról nem beszélt, hogy az oly fontosnak mondott gyerekeket kik tanítják majd, ha a felkészült pedagógusok java elhagyja, vagy elhagyni készül a pályát és ezt nem önszántukból teszik. Azt sem részletezte, hogy a sorban leálló korházi osztályok “tatarozás” után az orvos- és ápolóhiány miatt kinyitnak-e a közeljövőben és, hogy az egyre dráguló és gyakran hiányzó gyógyszereket a betegek hány százaléka tudja majd kiváltani. Meg sok másról sem, de érjük be most ennyi córesszal…..

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.