Pintér berendelte a “renitens” iskolák igazgatóit – Frissítve!

A legrenitensebb iskolák igazgatóit magához rendelte Pintér Sándor belügyminiszter, így próbál gátat vetni az elszabaduló tiltakozási hullámnak az oktatásért is felelős belügyi tárca – írja a Blikk.

Pintér és a szólásszabadság?

Úgy tűnik, mostanra érett meg a helyzet, érték el a tiltakozások azt a szintet, hogy belekezdjen egy komolyabb rendcsinálásba a tárca: ehhez első lépésként a megmozdulásokban legaktívabb intézmények vezetőit veszik elő.

Az

  • Eötvös József Gimnázium,
  • a Vörösmarty-,
  • a Karinthy-,
  • a Kölcsey-, valamint
  • a Madách-gimnázium

igazgatója kapott meghívót a belügyminisztertől aktuális kérdések megbeszélésére – értesült a Blikk több helyről. Minden intézményvezető lehetőséget kap, hogy elmondja, milyen problémákat lát az oktatásban, illetve a saját intézményében, azonban az igazgatókat is figyelmeztetik, a pozíciójuk forog kockán. Erre már korábban utalt például Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerület igazgatója, amikor arra hívta fel az igazgatók figyelmét egy tanácskozáson, hogy aki nem tud rendet tartani az intézményében, az kereshet másik állást.

Frissítés!

A Belügyminisztérium sajtóosztálya az rtl.hu megkeresésére azt írta, hogy az értesülés nem igaz, ahogyan fogalmaznak:

A belügyminiszter nem rendelt magához egyetlen igazgatót sem, az ezt híresztelő sajtóértesülések minden alapot nélkülöznek.

A levél további részében kifejtik, hogy

a Belügyminisztérium és annak vezetője mindig is nyitott volt a közoktatással kapcsolatos vélemények, álláspontok megismerésére, példaként felhozzák, hogy korábban kétszer is kérdőívet küldött a pedagógusoknak a köznevelési államtitkárság.

A válasz végén arról tájékoztattak, hogy

jelenleg a szülők, gondviselők megkérdezése történik.

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Pin It on Pinterest