Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere Recep Tayyip Erdoğan török elnök látogatása előtt fordult írásbeli kérdéssel Pintér Sándorhoz a kerületben helyet kapó török alapítványi iskola, a Maarif Általános Iskola és Gimnázium működésével kapcsolatban.

A válasszal nem csak Baranyit vette semmibe, hanem….

Baranyi a Facebookon tette közzé a belügyminiszter november 18-ai keltezésű válaszát, amelynek a József Attila-lakótelepen nyíló iskoláról szóló része mindössze ennyi volt:

“Amennyiben felmerül nemzetbiztonsági kockázat, úgy a szolgálatok a megelőzés, az elhárítás és a megakadályozás érdekében szükséges intézkedéseket megteszik.”

Ahogy arról októberben a Városi Kurír is beszámolt, a 24.hu értesülései szerint radikális iszlám tanokat is hirdettek a török alapítvány más iskoláiban. Az egyik albániai intézményben egy tanárt le is tartóztattak a szélsőséges nézetei miatt. A portál szerint a diákoknak az Iszlám Állam videóit kellett nézniük, melyeken a keresztények üldözését mutatták be követendő példaként.

XXI. századi “itt a török”

Az iskola az egykori ferencvárosi Harsányi János Szakközépiskola és Szakiskola helyén működik majd, ahol a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrumtól bérel majd tantermeket és eszközöket. A megbízott vezető elmondta a portálnak,

magániskola,”török eredetű magániskoláról” van szó, ami egyelőre “épül”.

Az alapító okirat 80 általános iskolás szeptemberi kezdéséről ír, jövőre viszont már 240 tanulóval számolnak. Egyelőre sem a tandíjról, sem a felvehető diákokról, sem az oktatás jellegéről nincsenek információk, a ferencvárosi címen pedig nincs jele annak, hogy ott új iskola fog nyílni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét