Kiemelt hírekKultúra

Pitlák bosszú, vagy…? Cserhalmi György nem vehette át aranydiplomáját, mert nem kapott meghívót az SZFE-től! Frissítve!

Cserhalmi

Az SZFE felszármazott új vezetése ugyan nem reagált a megkeresésre, de biztosan kitalálnak valami “jó mondást” arra, hogy Cserhalmi György a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas színész, érdemes művész miért nem kapta meg a meghívót a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől az ötven évvel ezelőtt, 1971-ben végzett hallgatók aranydiplomájának átadójára.

Persze, a posta….?

Csütörtökön vehették át aranydiplomájukat a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötven évvel ezelőtt, 1971-ben végzett hallgatói. A Blikk információi szerint Cserhalmi Györgynek is járna az aranydiploma, ő azonban nem volt ott az eseményen, mert nem kapott meghívót.

„Se postai úton, se máshogy nem kerestek meg”

– nyilatkozta a lapnak a színész.

“Meghívtuk…”

Cserhalmi egykori osztálytársa, Maros Gábor operaénekes viszont kapott meghívót, át is vette az aranydiplomát. A rendezvényen érdeklődött Cserhalmi holléte felől, de az egyetem részéről

azt a választ kapta, hogy a színészt is meghívták.

Az SZFE ugyanakkor a Blikk kérdéseire kedd reggelig nem válaszolt.

MMA-beszéd?

Cserhalmi György nemrég többször is bírálta a modellváltáson átesett, korábbi oktatói és hallgatói jelentős részét elvesztő SZFE új vezetését. A Magyar Művészeti Akadémián elmondott székfoglaló beszédében úgy fogalmazott:

„a hatalom ma is egyféleséget akar, egy olyan masszát, amelyből egyformára lehet szaggatni az itt lakókat, és ha ehhez nem hasonultok, akkor nem vagytok jó honleányok és honfiúk”.

Jancsó Miklós születésének centenáriuma alkalmából pedig a közmédiáról mondta el a véleményét:

„Az ember ilyenkor tényleg begurul, minek ennyire szolgalelkűnek lenni. Kéne egy kis tartás abba a televízióba, hogy gondoljanak ők is valamit a világról”.

A Blikk megkérdezte Cserhalmit, szerinte az SZFE bírálata vagy más nyilvános kijelentései miatt kerülhette-e el őt a meghívó. A színész azt mondta, hogy

nem tudja.

Frissítés! Megszólalt Cserhalmi György…

“Biztos, hogy nem vettem volna át tőlük, de ezt hadd döntsem el én. Nekik az lett volna a dolguk, hogy kiküldjék, és én eldöntöm, hogy átveszem tőlük, vagy nem veszem”

– szögezte le Cserhalmi György.

A kérdésre, hogy miért nem veszi át, azt felelte:

“Elég szépen kiálltam én annak idején az egyetem mellett, a régi mellett, akkor most miért csinálnék én segget a számból?” (ATV)

Forrás

Kapcsolódó

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Fotó: szinhaz.hu)

 

Pitlák bosszú, vagy...? Cserhalmi György nem vehette át aranydiplomáját, mert nem kapott meghívót az SZFE-től!

Comments (2)

  1. […] Cserhalmi György nem vehette át aranydiplomáját, mert nem kapott meghívót az SZFE-től! […]

Szólj hozzá!