Sorting by

×

Pitlák és társa – lebuktak a tatai “kávéautomata-rémek”

Két férfi egy gazdasági társaság tatai telephelyén dolgozott, amikor 2018 szeptemberében észrevették, hogy az étkezdében a kávéautomata lakatpántja csak egy gyorskötözővel van rögzítve. Több sem kellett nekik! – derül ki azIndex cikkéből.

Reszkess, kávéautomata!

A két férfi 2018 szeptembere és 2019. december 6. napja között a kávéautomatából kétheti rendszerességgel a gyorskötöző levágásával, majd dolguk végeztével visszakötözésével  fosztogatta az automatát.  Alkalmanként 100-200 ezer forintot zsákmányoltak, amin azután testvériesen megosztozta. Egy idő után azonban a fosztogatás tényére felfigyelt a gép hivatalos üzemeltetője is, és ettől kezdve, egy kezdetleges lakattal igyekezett óvni a pénzét, ám a két jóbarátnak ez sem jelentett megugorhatatlan akadályt, és zavartalanul folytatódott a fosztogatás, aminek a végösszege: 1.36 millió forintra rúgott.

Becsületükre (?) legyen mondva

Lebukásuk után nagy ijedtükben a teljes összeget visszaszolgáltatták, így az ügyészség felfüggesztette velük szemben az eljárást és azt  indítványozta amit a Tatai Járásbíróság meg is fogadott, hogy  mindkét férfival szemben tárgyalás mellőzésével hozzanak végzést. A  büntetővégzésben végül egyenként 225 ezer forintnyi pénzbüntetést  kapott a két jóbarát.  A büntetővégzés jogerős.

<<FRISS HÍREINK!>>

sötétweb

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.