Plasztikkártya-matek, avagy "mi kerül ezen a fotelon 7200 forintba?!" - Városi Kurír

Sorting by

×

Plasztikkártya-matek, avagy “mi kerül ezen a fotelon 7200 forintba?!”

Fogadjuk el egy pillanatra, hogy nem minden a lopásról szól a most regnáló házatáján, ebben az esetben mivel magyarázható, hogy a pandémia több, mint egy éve alatt a fürkész-portyász külügyesek kizárólag olyan boltot hoztak az országnak, melyek mindegyikén milliárdokat bukott a szeretett haza? Ja, és mindegyik azóta is a helyén van, havonta megjelenik a közkasszánál és milliós fizetéssel távozik – na nem az állásából!

Hirdetés

Mert itt volt például….

A teljesség igénye nélkül:

 • kezdődött a kínai maszkgyártó gépezettel, aminek a termelékenysége kívánnivalót hagyott maga után, az áráról nem is beszélve
 • a lélegeztetőgépnek nevezett ez+az következett horribilis áron, amit megvenni ige, eladni viszont nem annyira sikeredik
 • a kínai Sinopharm-beszerzés sem volt semmi….

Azért arra kíváncsi lennék, hogy otthonra is ílyen körültekintéssel és alapossággal vásárolnak be ezek a hölgyek és urak?

A védettségi plasztik cucc….

Érdekes matematikailevezetést találtam a Facebook-on, nézzék!

“A magyar védettségi igazolványnak hívott plasztikkártya előállítási költsége a hírek szerint 2000 Ft/darab, vagyis ha sikerül tartani az oltási tervet, akkor kb. 12 milliárd, azaz 12 000 000 000 forintba kerülnek a júniusig kiállított igazolványok.
Az igazolvány kb.:

 • egy stilizált DNS ábrával díszített,
 • 8,6 cm x 5,4 cm méretű műanyaglap,
 • sem fénykép nincs rajta,
 • semmilyen elektronikus biztonsági azonosító, sem mágnescsík, sem chip nincs benne,
 • mindössze a magyar címer, számok, betűk és egy QR kód található rajta.

Az igazolvány mérete megegyezik a magyar okmányokéval (személyi igazolvány, jogosítvány) valamint a szabvány bankkártyákéval.

Vagyis a védettségi igazolványt akár az eddig meglévő (méret)sablonokat alkalmazva is le lehet gyártani, nem kell új gépeket, sablonokat, stb. beszerezni.

Tehát van egy 8,6 cm x 5,4 cm méretű műanyaglap, amelyet az eddig is meglévő gépeken, szerszámokkal le lehet gyártani, nos

ez a magyar államnak 2000 forintba kerül darabonként.

Utánakerestem annak, hogy egy ma használatos bankkártya előállítása mennyibe kerül és ezt találtam:

“A credit card costs about $0.90 to $1.40 to create though dual interface cards that are equipped with NFC technology cost around $2 to $2.50 to make.”
Magyarul:

“Egy hitelkártya előállítása körülbelül 0,90-1,40 dollárba, az NFC-technológiával felszerelt, két interfésszel rendelkező kártyák előállítása körülbelül 2-2,50 dollárba kerül.”

Vagyis egy régebbi (mágnescsíkos és chipes) bankkártya előállítása legfeljebb 420 forint/darab, egy ma elterjedt, chipes és érintés nélküli fizetést lehetővé tevő kártya pedig

legfeljebb 750 forint/darab áron állítható elő.

Nálunk pedig egy -gyakorlatilag- 8,6 cm x 5,4 cm méretű színes műanyag lap előállítási költsége 2000 Ft/darab, a magyar államnak (nekünk, adófizetőknek)

ez a mutatvány júniusig 12 000 000 000 forintunkba fog kerülni.

Mennyi is ez a pénz?

Csak egy példa: az L. Ritók Nóra-féle, Hajdú-Bihar megyei Igazgyöngy Alapítvány művészeti iskolától, ahol többnyire hátrányos helyzetű, roma gyerekeket tanítanak tavaly augusztusban 8,5 millió forint állami támogatást (a védettségi igazolványok költségének a 0,07%-át) vett el a kormány, mondván hogy minden pénzre szükség van a védekezéshez. Az iskola kis híján a megszűnés szélére került, de szerencsére a jóérzésű magyar emberek összedobták az elvett támogatás összegét, vagyis még egyszer kifizették a 8,5 millió forintot. Ugyanis egyszer már kifizették (rábízták az államra), csak épp a kormány nem arra a célra költötte ezt az összeget (sem), mint amivel az emberek megbízták.

De engem tényleg érdekel hogy mi a fene kerülhet egy 8,6 cm x 5,4 cm méretű műanyag lapon darabonként 2000 forintba. Avagy: “Mi kerül ezen a fotelon 7200 forintba?!”

 

 

kártya

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Plasztikkártya-matek, avagy “mi kerül ezen a fotelon 7200 forintba?!”

 • 2021.05.16 - 12:37
  Közvetlen hivatkozás

  Nem elég ennek a fidesz bandának semmi, a pandemiát is csak csalásra tolvajlásra használták ki, mocskos gazemberek, 2022 nem a ti időtök aljas patkányok

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.