Kevés pökhendibb politikai alkalmazott van a kormányban, mint a külügyi tárcánál szolgálatot teljesítő Menczer Tamás

Fiatalember még, aki nemrég ugrott fejest a politikába, sem az alulról építkező valós politikai teljesítményt, sem az ellenzéki lét sokat tanító időszakát nem ismeri. Majd fogja. Viszont jelenlegi állami vezetőként jóval több a felelőssége annál, minthogy szó nélkül hagyja az ember az állításait, mi több: direkt hazugságait és csúsztatásait. Ezek egy sportriportertől talán még elmennek, de egy állami tisztviselőtől már biztosan nem.

Menczer államtitkár azt mondja,

„Brüsszel rossz megállapodást kötött, és azt is késve”,

szerinte ezért nem kaphatunk most több vakcinát. Ellenpéldaként hozta fel az (egyébként az illiberálisok által elutasított, centralizált föderációban működő) Egyesült Államokat, ahol már tömeges oltás zajlik, ráadásul szerinte a Pfizer-vakcinából is nagyobb mennyiségre kötöttek megállapodást, mint az Európai Unió.

Menczer államtitkár csúsztatásaival szemben az igazság az, hogy az USA 200millió dózist kötött le fixen (az a 600millió, amire a fideszes fiatalember hivatkozik, az az össz-vakcinaszám, ahova még opcionálisan felmehet ez a szám a megállapodás értelmében), ezzel szemben a Pfizer-oltóanyagból az EU ennél tényszerűen többre, mintegy 300millió vakcinára kötött szerződést. Sőt, a mai nappal az Európai Bizottság bejelentette, hogy ezt újabb 200millióval növelték meg, egy további 100milliós opcióval.

Azt Menczer államtitkár ugyancsak elfelejti hozzátenni, hogy az Európai Unió nem pusztán az amerikai-német oltóanyagra kötött szerződést, hanem összesen hat céggel, több mint 2milliárd (!) darab vakcinára.

Menczer államtitkár azt is állítja,

Brüsszel alig csepegtetett némi információt a vakcina-tárgyalásokról,

holott az igazság a következő: az Európai Unió a tagállamok által – vagyis többek között a magyar kormány által – leadott igényeknek megfelelően kötötte le az oltóanyagokat az érintett cégeknél. Menczer államtitkár felelős államférfihoz méltatlan, pökhendi stílusban előadott propagandisztikus mondatai leginkább a számukra kellemetlen valóságot igyekeznek elfedni. Azt például, hogy a magyar kormány korábban azt állította: az orosz, a kínai és az izraeli fejlesztésekről is tárgyal, mert az EU-beszerzésen túl is igyekszik oltóanyagokat biztosítani a magyar polgároknak. Eddig az oroszoktól érkezett vakcinákról tudunk, azokról is idővel kiderült: egyelőre nem felelnek meg az európai előírásoknak, megfelelő termelési kapacitás pedig végképp nincs mögöttük.

A valóság az, hogy a magyar kormány egyedül azokat az oltóanyagokat tudja eredményként felmutatni, amit az Európai Unió szerzett be és szállított le Magyarországnak.

Menczer államtitkár azzal is tökéletesen tisztában kell, hogy legyen:

az Egyesült Államok és Nagy-Britannia azért kezdett előbb oltani, mert nem kötötte őket az európai hatóságok engedélye, saját felelősségükre maguk engedélyezték a Pfizer-vakcina használatát. A magyar kormánynak ugyanúgy meg lett volna a lehetősége a különleges eljárásra, ha az európai közösség helyett átvállalta volna a felelősséget. De felelősségvállalásról Orbán Viktor és kormány esetében láthatóan vajmi keveset beszélhetünk.

Most is csak másra tudnak mutogatni, felelősöket, bűnbakokat, balekokat keresnek, akikre rákenhetik a saját bénázásukat

A magyar kormány – benne a még államtitkárként szolgáló Menczer úr is – jobban tenné, ha azzal foglalkozna, hogy legyen elég számú egészségügyi szakember, legyen elég technikai és logisztikai háttér a tömeges oltáshoz és legyen elég ember a magyar társadalomban, aki vállalja az oltakozást. Ha például – a Menczer államtitkár számára különösen fontos – Ferencváros stadionjának fejlesztésére juttatott újabb hárommilliárd forintnyi közpénzből hiteles és korrekt tájékoztatókampányt folytattak volna a vakcina elfogadottsága érdekében, jóval beljebb lennék.

Kevesebb pökhendiség, több méltóság kedves államtitkár úr és több munka! Mert Magyarország többet érdemel! Önöknél bizonyosan.

Forrás

Capitolium

3 thoughts on “Kevés pökhendibb politikai alkalmazott van a kormányban, mint a külügyi tárcánál szolgálatot teljesítő Menczer Tamás

  • Beképzelt senki, ez mind a fidesz aljas stilusát mutatja, azt hiszik ők istenek, pedig a nép rabszolgájának kellene lenniük, de ök minket tartanak rabszolgaságban. mocskos hazaáruló banda !!!

  • Méghogy Menczer pökhendi?! Nem. Az egész fidesz-vezérkar az. De nemcsak pökhendi, arrogánsak, a végtelenségig, minden szavukban, mozdulataikban benne van, hogy én egyenlőbb vagyok az egyenlőnél is, nekem mindent szabad.
    Ritka ellenszenves bagázs. Az oltóanyaggal kapcsolatban meg kapkodnak, nem kell hozzá sok ész, hogy most minden ország ezt keresi, a kapacitások végesek. És ha nincs rögtön oltóanyag, keresnek bűnbakot, mint ebben az esetben, az uniót. Küldi orbán a fürkészeket, aztán majd úgy, mint a lélegeztetőgépekkel jól bevásárolnak valami sz@r orosz vakcinát. Orbán azt mondta, hogy az orosz vakcina jó. Rohadtul nem ért hozzá, de azt mondja, hogy jó. Hát akkor nosza rajta oltással be magát vele orbán.Sajnos látszatkormányzás van, és hebehurgya kapkodás. Mikor lesz végre normális kormányunk?

  • A „kölcsönös” minősítéseknek semmi értelme, csak szítják a magyar egészégüggyel szemben egyébként is neglevő – sokszor alaptalan – bizalmatlanságot. Ez az út sehova sem vezet… A kritikus helyzet reális értelmezésére és megértésére van szükség…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük