A rezsim üldözöttjei nincsenek egyedül! Erőt adó szolidaritás a rezsim áldozatai mellett.A hírhedt koncepciós per, a “Sukoró-ügy” áldozatait nem tudták megtörni, nem tettek hamis tanúvallomást. Tátrai Miklós ezért augusztusban, Császy Zsolt szeptemberben vonult a rezsim “jogerős” ítélete alapján a börtönbe.

Egyenes gerinc

Bár a kapcsolattartás nagyon nehéz, nincsenek teljesen elszigetelve: Császy Zsolt üzenetei folyamatosan megjelennek Facebook-oldalán.

December elején dr. Donáth Ferenc a kitűnő jogvédő, tapasztalt orvos, látogatta meg a börtönben.

A december 5-i Facebook-bejegyzésben – melyet Császy Zsolt nevében kapcsolattartó családtagja jegyez – ez olvasható:

“Óriási megtiszteltetés érte Zsoltot és rajta keresztül engem is!
A vasárnapi látogatásra elkísért dr. Donáth Ferenc főorvos úr, a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezetének elnöke, az idei Magyar Civil Becsületrend tulajdonosa, akinek szülei szintén koncepciós per áldozatai voltak. Szolidaritását fejezte ki, segítő kezet nyújtott.
Donáth úr alaposan kikérdezte Zsoltot az állapotáról, véleménye szerint mentálisan is minden rendben van!
Ezúton is hálásan köszönjük!”

A Városi Kurír csapata nevében is gratulálunk Donáth Ferencnek! Nagyon fontosak ezek a támogató gesztusok, és nem “csak” a börtönbe küldött ellenzékieknek. Mindannyiunk számára fontos jelzés, hogy ismét megérkeztünk egy olyan “hagyományos” rezsimbe, amilyenekről a fiatalabbak eddig csak a történelemórákon értesülhettek. Ártatlanok kerülnek  a rezsim darálójába a legbátrabbak már a bőrükön érezhetik, amitől legtöbben már jó ideje tartunk.

Minden kis támogatás, szolidaritási akció rengeteget számít. Tartsuk egymásban a lelket, ne legyünk restek keresni a kapcsolatfelvétel lehetőségét.

Ajánlott olvasmány: Császy Zsolt napló-könyve 2010-es őszi meghurcolásuk hónapjairól (“Az Orbán-rezsim börtönében”, 2017.)

És ha csak egy-két ezer forinttal, vagy akár pár száz forinttal is, de támogassuk  a Sukoró-ügy áldozatai érdekében indult gyűjtéshez!

(Emlékeztetőül egy részlet a Nemzeti Bilincs Egyesület felhívásából:

“Kérünk mindenkit, akinek erre lehetősége van, egy-két ezer forint adománnyal
járuljanak hozzá az igazságtalan per költségeinek viseléséhez.

Egyesületünk egy elkülönített bankszámlát hozott létre a támogatásokra”

Számlaszám itt

Egyetértünk Herényi Károllyal, aki a Nemzeti Bilincs Egyesület nevében kifejtette:

“Meggyőződésünk, hogy a per még nincs lezárva és majd egy tisztességes eljárásban megszületik a felmentő ítélet.”

De addig is, amíg a Magyar Köztársaság helyreáll és a börtönökbe a valódi politikai bűnözők vonulnak be, ne feledkezzünk meg egymásról!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét