A Nemzeti Sport főszerkesztője elmagyarázta, miért helyes kidobni a 444-et a felcsúti arénából, és miért nem sportszerű kritikát megfogalmazni a focira költött milliárdok miatt.


[mnky_ads id=”10551"]

Akkreditációt hiába kértek, nem kaptak

Hétvégén a 444 három munkatársa ellátogatott a felcsúti Pancho Arénába egy meccsre. Mivel az utóbbi években a 444 több újságírója is próbált regisztrálni a felcsúti sajtóirodán, hogy tudósítóként bemehessen a meccsekre, de minden esetben visszautasították az akkreditációs kérelmeket, a hétvégén simán vettek jegyet és beültek a nézőtérre.

[m[mnky_ads id=”10552"]p>

Innen lefényképezték a pufimellényt villantó Orbán Viktort, aztán jött egy biztonsági őr, aki azt mondta, nem fényképezhetnek, mert azt tiltja a házirend. A házirend természetesen nem tiltja ezt, viszont egy Monty Python-filmbe illő csellel végül kitessékelték őket a stadion területéről.

A történet bejárta a magyar internet legtávolabbi zugait is, és fontos beszédtéma lett a Facebookon.

Miután az ATV-s Somos András is megosztott egy posztot, ami erről szólt, a kommentelők között feltűnt a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György is, aki korábban a Puskás Akadémia sajtófőnöke volt, és most is az akadémia mellett működő Puskás Intézet igazgatója.

Szöllősi csak sportújságírókat engedne be

Szöllősi először arról kezdett beszélni, hogy egy ideális világban ő csak sportújságírókat engedne akkreditálni ilyen meccsekre. Például a Szöllősi által elnökölt Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjait. Szerinte ugyanis a 444 igazából nem is azért akar bejutni a Pancho Arénába, hogy az ott zajló meccsekről tudósítson, hanem a céljuk a „politikai provokáció”.

A mostani kivezetésről azt írta, hogy a 444 megsértette a házirendet, mert munkatársai tudósítóként vettek részt az eseményen, annak ellenére, hogy nem volt sajtóakkreditációjuk.

Ezzel az érvrendszerrel több gond is van. Egyrészt az, hogy a 444 eddig soha nem kapott sajtóakkreditációt egyetlen felcsúti meccsre, akárhogy kérték. Munkatársai ezért jeggyel, nézőként mentek be a meccsre. Azonban Szöllősi szerint azzal, hogy egy profi géppel fotóztak a nézőtérről, lényegében szolgálatba helyezték magukat, és így nem a nézőkre, hanem az újságírókra vonatkozó szabályokat kell rájuk nézve figyelembe venni. Tehát Szöllősi szerint jogos, ha az akkreditáció hiányára hivatkozva, kiteszik őket.

A Nemzeti Sport főszerkesztője szerint Kúria téved: a tao nem közpénz

Ám a kikíséréskor senki nem hivatkozott erre. De még ha ez felmerült volna, akkor sem világos, hogy ha a nézőtérről nem tilos fotót készíteniük a nézőknek, akkor az újságíróknak miért volt az – ugyanolyan jeggyel.

Szöllősi egyébként ugyanebben a vitában nemcsak a 444 kidobásával kapcsolatban érvel klasszishoz méltóan, hanem a magyar foci pénzügyi helyzetével kapcsolatban is. Ugyanis elkezdte fejtegetni, hogy a tao nem közpénz, hanem cégek magánadománya. Mikor többen is szembesítették azzal, hogy a Kúria már kimondta jogerős ítéletében, hogy a tao bizony közpénz, Szöllősi annyit reagált, hogy akkor a Kúria téved. A fociba öntött állami milliárdokért pedig nem sportszerű szót emelni, hiszen régebben a magyar foci rengeteg profitot termelt, de azt „elvették tőle és másra költötték”.

„Ezért nem sportszerű most kritizálni, hogy visszakap valamit ebből.”

(Forrás: 444.hu)

[mnk[mnky_ads id=”10553"]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét