Az ELTE ÁJK Kari Tanácsa a dékán előterjesztésére júniusban szavazott arról, hogy Polt Péter legfőbb ügyész megkaphassa a professzori cím használatához szükséges egyetemi magántanári kinevezést. Akkor eljárásrendi szabálytalanság miatt érvénytelennek nyilvánították a szavazást.
[mnky_ads id=”3427″]

Nem úgy van az!

A 444.hu híradása szerint a következő, szeptember 26-ai ülés jegyzőkönyvéből kiderült, hogy a Kari Tanács 8 igen, 23 nem és 1 érvénytelen szavazattal

elutasította Polt egyetemi magántanári kinevezését.

Valamit azonban sikerülhetett kitalálniuk – a nem tudni pontosan kiknek – mert a hétfőn megjelent Magyar Közlönyben megjelent, hogy Balog Zoltán ajánlása alapján megtalálták a kiskaput és mégis egyetemi tanár lett az ügyészfőnök. A dolog pikantériája, hogy immár nem bízták az ügyben egyáltalán nem kompetens Kari Tanácsra a dolgot, hanem ahogy az egy rendes pártállamba szokás, fölülről beleszóltak. A címet Áder János adományozta párt- és elvtársának.

Jól zárul tehát hősünknek a 2017-es év, december 15-től hivatalosan is nyomtattathat magának új névjegyet, amire ráirathatja, hogy Polt professzor.
[mnky_ads id=”3808″]
(forrás: zoom.hu)

3 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét