Polt Péter professzorrá lett – hiába szavazta le a jogi kar

Az ELTE ÁJK Kari Tanácsa a dékán előterjesztésére júniusban szavazott arról, hogy Polt Péter legfőbb ügyész megkaphassa a professzori cím használatához szükséges egyetemi magántanári kinevezést. Akkor eljárásrendi szabálytalanság miatt érvénytelennek nyilvánították a szavazást.

Nem úgy van az!

A 444.hu híradása szerint a következő, szeptember 26-ai ülés jegyzőkönyvéből kiderült, hogy a Kari Tanács 8 igen, 23 nem és 1 érvénytelen szavazattal

elutasította Polt egyetemi magántanári kinevezését.

Valamit azonban sikerülhetett kitalálniuk – a nem tudni pontosan kiknek – mert a hétfőn megjelent Magyar Közlönyben megjelent, hogy Balog Zoltán ajánlása alapján megtalálták a kiskaput és mégis egyetemi tanár lett az ügyészfőnök. A dolog pikantériája, hogy immár nem bízták az ügyben egyáltalán nem kompetens Kari Tanácsra a dolgot, hanem ahogy az egy rendes pártállamba szokás, fölülről beleszóltak. A címet Áder János adományozta párt- és elvtársának.

Jól zárul tehát hősünknek a 2017-es év, december 15-től hivatalosan is nyomtattathat magának új névjegyet, amire ráirathatja, hogy Polt professzor.

(forrás: zoom.hu)

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

3 thoughts on “Polt Péter professzorrá lett – hiába szavazta le a jogi kar

 • 2017.12.05 at 20:19
  Permalink

  proff (eszionális) szélhámos! =))

 • 2017.12.05 at 23:12
  Permalink

  NINCS mihez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 2017.12.06 at 10:19
  Permalink

  Ha sokat ugrálnak, megkaphatják Polt professzor mellé Putler díszpolgárt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest