Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Demeter Márta országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére – írja az ügyészség közleményében.


Sokan sokfélét…..

Kósa Lajos:

Demeter Márta katonai repülési adatokkal élt vissza, 30 évig nem nyilvános adatokat hozott nyilvánosságra. Ha az ellenzék megállapodik, az LMP is delegálhat egy másik képviselőt a testületbe, olyat aki nem szegte meg képviselői esküjét.

Kövér László:

A házelnök az országgyűlési törvényben, valamint a NATO parlamenti közgyűlés alapszabályában rögzített jogkörével élve december 21-én visszavonta Demeter Márta képviselő NATO parlamenti közgyűlési tagságát.

Polt Péter indítványa

A hivatali visszaélés miatt indult büntetőeljárásban a megalapozott gyanú lényege szerint Demeter Márta 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját – Orbán Flórát – törvénysértő módon szállította.

Mint később kiderült, a honvédségi repülőgép utaslistáján szereplő O. Flóra egy magyar tiszt hozzátartozója volt.

A vádhatóság álláspontja szerint Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki, emiatt az ügyészség hivatali visszaélést tételez fel. A büntetőeljárás lefolytatásához Demeter mentelmi jogának felfüggesztése szükséges.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét