Pomáz magasan verte a többi magyar várost!

Magasan felülmúlva az országos átlagot, a jogszabályok által előírt közérdekű adatok feltöltöttsége több mint 80 százalékos a pomázi önkormányzat honlapján – derül ki az eDemokrácia Műhely Egyesület friss felméréséből.

Pomázé az ország egyik legátláthatóbb honlapja

Ez az arány az egyesület legutóbbi reprezentatív felmérésekor átlagosan 17 százalék volt az ország önkormányzati honlapjainál. A Pest megyei település a gazdálkodási adatok közzétételében különösen jól teljesített: az előírt információk 97 százaléka megtalálható Pomáz honlapján.

Egy híján 250 szempont alapján Pest és Fejér megyei önkormányzatok honlapjainak átláthatóságát vizsgálta az eDemokrácia Műhely Egyesület, amelyek nagy részét az információszabadság törvény írja elő. Általánosságban elmondható, hogy a weboldalakon található közérdekű információk feltöltöttsége továbbra is rendkívül alacsony – mutatott rá a tanulmány, amelynek elkészültét a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.
Az egyesület egy korábbi vizsgálata alapján elmondható, hogy a magyar települések átláthatósága nemzetközi összehasonlításban kifejezetten alacsony. A jogszabályok által előírt közérdekű adatok feltöltöttsége 2015-ben átlagosan 17 százalék volt a honlappal rendelkező önkormányzatoknál. Így a Pomáz által elért 80 százalék egészen kiemelkedő eredménynek számít.

Behalt a választási iroda honlapja – mi lesz, ha beindul a buli?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük