Popovics: „Márki-Zay Péter igazat mondott, engem is megzsarolt a DK!” – Cicáját, gyerekét és idős szüleit féltette, de feljelentést nem tett…..

„Márki-Zay Péter igazat mondott, engem is megzsarolt a DK!” – írta Facebook-oldalán szerda este Popovics Judit tatai önkormányzati képviselő, aki Tatabányán és környékén indult volna az előválasztáson a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként, de nem kapott frakció-befogadónyilatkozatot a pártoktól, így nem indulhatott el.

Márki-Zay a szerdai miniszterelnök-jelölti vita elején azt állította, hogy Karácsony Gergely mellett Popovics az egyik olyan politikus, akit a DK megzsarolt.

Popovics szerda este a vita után az ATV Voks 2022 című műsorában elmondta, hogy Lusztig Péter, a DK Komárom-Esztergom megyei elnöke az előválasztás előtt elhívta őt kávézni, ahol államtitkári posztot ígért neki azért,

„ha nem zavar be”

az előválasztásba.

„Sok problémám lehet abból, ha…”

– mondta arról Popovics, hogy milyen zsarolást kapott. Arra kérdésre, hogy az állítását mivel tudja bizonyítani, azt válaszolta, hogy nincs konkrét bizonyítéka.

„Egy dolgot tudok bizonyítani, hogy nem kaptam befogadó nyilatkozatot”

– mondta Popovics, aki szerint több párt is hajlott volna arra, hogy megadja számára a befogadó nyilatkozatot, de a DK ezt megakadályozta.

Még a cicát is….?

A Partizán élő műsorában Popovics arról beszélt, hogy idén februárban civil jelöltként jelentkezett be az előválasztásra abban a Komárom-Esztergom megye 1-es választókörzetben, ahol egyébként a DK-s Konczer Erik és az MSZP-s Gurmai Zita indult egymás ellen. Ezután a nyáron Tatabánya DK-s alpolgármestere, Lusztig Péter elhívta kávézni, ahol

megkérte, ne zavarogjon civilként, függetlenként a választáson, jobb lenne, ha inkább a családi életével foglalkozna.

Elmondása szerint még egy államtitkári pozíciót is belengettek neki, ha belemegy az alkuba. Popovics azt mondta, hogy ez sem erkölcsileg, sem etikailag sem volt neki elfogadható. Majd arról kezdett beszélni, hogy

később azzal fenyegették, hogy felhúzzák a kerítésre a macskáját, illetve az idős szülei és a gyerekei is szóba kerültek.

Ezekre ugyanakkor nincsenek tanúi, de szerinte a fenyegetések Lusztighoz köthetőek. Később arról beszélt, Lusztig Pétertől nem életveszélyes fenyegetéseket kapott, az alpolgármester csak azt mondta neki, nehézségei lesznek, mert idősek a szülei, vannak állatai, akiket szeret, vannak fiai, ezért nem kellene ebbe belemennie.

„Nyilván ez nem úgy hangzott el, hogy akkor most, holnap sortűz alá veszik a családomat”

– tette hozzá.

A kommentekből….

“Kezeit csókolom kedves Judit! Ön nagyon bátran állít valamit, ami egy súlyos vád a Demokratikus Koalícióval szemben! Viszont a valamikori korrupció mentes Magyarországért kutyakötelessége az állítását alátámasztani, máskülönben azt fogják gondolni a népek, hogy ön hazudik, hogy kiállása Márki-Zay Péter mellett, nem másról szól, mint a jólismert helyezkedésről. Gondolom, végzett jogászként ön ezzel tökéletesen tisztában van! Várom az ön részéről bemutatott bizonyítékokat!”

“Miután hónapok óta ekézed a DK-t, majd lesz is, aki ezt elhiszi”

“Közvéleményt kutatok! Mi lenne,ha mától egy hétig ( ez idő alatt csak elolvassa a képviselő asszony…) minden nap feltenném a kérdést az oldalán? Így nézne ki: Tisztelt Képviselő Asszony! Idézem egy 2021 10.03-i bejegyzését: “Márki-Zay Péter igazat mondott, engem is megzsarolt a DK!” Ha Ön nyilvánosságra hozza és igazolhatóan bizonyítja ezen kijelentését,akkor remélem megkapja méltó büntetését a választópolgároktól a DK,nem lesznek méltók a választópolgárok bizalmára és megbuknak . Ha viszont Ön ezt nem teszi meg,vagy nem tudja bizonyítani,akkor Ön hiteltelenné és méltatlanná válik a képviselőségre ami az Ön erkölcsi és morális bukását jelenti a tatai választópolgárok szemében. Döntsön! Mi is döntünk majd…”

“Én el tudom képzelni az állítását! Persze a bizonyíték fontos lenne, ha már elindított egy lavinát, ami nagyon helyes. Érdekes viszont az emberek reakciója, hogy egyből azt feltételezi a többség, hogy hazugság. Mi van ha nem? Talán ijesztő lenne?! Kiváncsi leszek, mi lesz ebből! Tavaly a Vona Gábor körül is elég nagy valami lehetett, túl nagy lett a csend🤷‍♀️tudom, hogy megígérte, ha nem nyer, akkor lelep, de ennyire csendben? Ott valami történt, amit sose tudunk meg. Mindenesetre érdekes botrány van kibontakozóban.”

“Hú de védik itt azt az erőt ami már bizonyított. Jó volna már olyan vezető akinek az ősei névtelen, egyszerű, dolgos emberek voltak.Harminc éve egy alom szemetje mérgezi az országot.Jó volna már kipróbálni egy olyan embert akinek a családja és ő maga is mentes a sáskamúlttól.A felhozatalból egyedül Márky-Zay Péter az,aki megfelel ennek a kritériumnak.Azért tíz év nem olyan nagy idő.Az összes szemétség megvolt már.A fidesz “csak” hatványozta a rablást.Viszont bárki nyer,arra kutya kötelessége minden magyarnak szavazni,mert orbánpatkánynál csak jobb jöhet.”

“Akkor miért nem a fakabátoknál kopogtat ???Bízonyítékot mihamarabb mert addig “hiteltelen””

Frissítés 22:22

Popovics Judit a Telex kérdésére elmondta, nagy csalódásként élte meg, hogy civilként nem tudott elindulni az előválasztáson. Erről szerinte a DK tehet, úgy véli, attól tartottak, hogy legyőzné a helyi jelöltjüket, Konczer Eriket. Az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) augusztus 21-én utasította el, hogy jelöltként nyilvántartásba vegyék. A döntés ellen fellebbezett, de ezt elutasították. Szerinte nem igaz az a híresztelés, hogy a nem megfelelő papírok akadályozták meg az indulását.

„Nem az erkölcsi bizonyítványom hiánya, vagy III/III-as múlt miatt nem engedtek indulni”

– mondta Popovics, aki azt fontolgatja, hogy a tavaszi országgyűlési választáson így is el fog indulni. Úgy érzi, tartozik ennyivel az eddig őt támogatóknak és a Tatán és környékén élő választóknak.

Háttér

A jogász végzettségű Popovics Judit a 2019-es önkormányzati választásokon a DK–MSZP–Jobbik–Momentum közös polgármesterjelöltjeként indult Tatán, de alulmaradt a kormánypárti Michl Józseffel szemben. Popovicsot az Új Világ Néppárt mellett Márki-Zay Péter mozgalma, az MMM támogatta.

„Nagyon büszke vagyok. Én vagyok az a jelölt, akitől fél Gyurcsány Ferenc, fél a DK, és félnek az ellenzéki pártok vezetői, mert nyilvánvalóan azért nem adtak nekem befogadó nyilatkozatot, mert esélyes lettem volna, és belezavartam volna a DK-s mutyiba”

– fogalmazott Popovics egy sajtótájékoztatón.

„A pártok mocskos módon hazudoztak erről. Azt mondták, hogy mindenkit be fognak fogadni, valójában olyan megállapodások vannak, hogy például a Momentum adna Popovics Juditnak befogadó nyilatkozatot, de ő szövetségben van az MSZP-vel, az MSZP meg nem engedi”

fakadt ki korábban Márki-Zay Péter az Azonnalinak. A Komárom-Esztergom megye 1. választókerületben a Jobbik által támogatott DK-s jelölt, Konczer Erik legyőzte az MSZP-s Gurmai Zitát, akit a Párbeszéd, az LMP, a Momentum és az Új Kezdet támogatott.

Forrás: Telex, 444.hu, Facebook

 Kapcsolódó

4 hozzászólás

 • 2021.10.14 - 08:40
  Közvetlen hivatkozás

  Popovics , azért hazudozik össze-vissza, mert nem fogadták b a jelentkezését és most neki megy a DK-nak, de, minden bizonyíték nélkül. Ami, még szomorúbb, hogy Karácsony is természetesnek veszi, hogy a DK, Polgármestereket is zsarolt,sőt, még Őt is.Természetesen minden bizonyíték nélkül Amennyiben Karácsony bedől Márki stílusának, még a maradék népszerűségét is elveszti

  Válasz
 • 2021.10.14 - 10:23
  Közvetlen hivatkozás

  Popovics Juditnak semmi bizonyitéka nincs a zsarolásra! Az zsarolás bűncselekmény, mégsem tett feljelentést, annak ellenére, hogy jogász és közgazdász végzettséggel rendelkezik. Neki tudnia kell erről, de azzal is tisztában kell lennie, a rágalmazás nemkülönben! Tehát mi következik ebből, Gyurcsány Ferenccel, és a DK-val kapcsolatos állításai szemenszedett hazugságok! MZP hívéről lévén szó, mindig ott sertepertélt MZP mellett az elmúlt hetekben – aktívan segédkezett, propagandájában közreműködött. Nem lennék meglepve, ha MZP kérésére hozakodott volna elő ezzel a revolverezési koncepcióval De ne menjünk messzebb (2003) az időben, előélete sem mentes a félrevezetéstől. VÉLHETŐEN, több esetben is a sikertelen CÉGHÁLÓJÁNAK ADATAIT kozmetikázta! Ez a nő teljesen HITELTELEN!

  Válasz
 • Visszajelzés: Zsarolgatunk, zsarolgatunk?! - Az átvilágító ügyvéd kitálal - Városi Kurír

 • Visszajelzés: Popovics Judit mélyre ment! Egy valós cicaharc megmosolyogtató története - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük