Postás bácsi utolsó levele 12.) – Az álom valóra válik

Szerkesztőségünk elfogta Postás Bácsi leveleit. A hónapok óta sorjázó üzenetek Malvinkának szólnak, aki sokáig várta nagy türelemmel, hogy a köz szolgája végre elhozza neki egy régi barátnő, Adélka levelét. De most végre eljött a fordulat!

Drága Malvin,

itt a nagy meglepetés, ugyanis éppen az Ön ajtaja előtt állok, kezemben Adélka kissé megsárgult levelével. Kitartóan csöngetek, és bár egyelőre sikertelenül, nem adom fel, amíg Magácska ajtót nem nyit nekem. Végre-végre közel a kézbesítés nagy pillanata. Pedig ma is úgy látszott egy hosszú pillanatig, hogy pechem lesz.

Postások álma

Reménytelennek látszott a helyzet, amikor egy kissé lepattant ház kapualjában elakadtam. Rengeteg ütött-kopott postaláda, egyiken a lekopott felirat szerint bizonyos …orné lakik (talán Sándorné? de milyen Sándorné?), a többin semmilyen felirat sincs. Hol a levélen a címzést nézem, hol a ládákat tanulmányozom, de nem látszik a kiút.
Végül kissé értelmetlennek látszó, kétségbeesett lépésre szánom el magam: elindulok befelé a ház udvarára. És ekkor, pár lépés után egy úriemberbe botlom. Ő a címzett, aki éppen ezt a levelet várja! Minden postások álma az efféle beteljesülés.

Uccu, futás Malvinkához!

Kézbesítés megoldva, messze még a fájront, végre Adélka levelével is foglalkozhatok. S íme, már meg is érkeztem, és előre élvezem az illatos teát, amit majd együtt elfogyaszthatunk a család féltett porcelánkészletéből. Igen, abból csészéből, amelynek oldalán éppen azt a jelenetet tanulmányozhatjuk, amint Ő Császári Felsége, Ferenc József fogadja hálás magyar alattvalói hódolatát.
A postás kétszer csönget. Háromszor. Négyszer. Amíg ajtót nyit nekem, drága Malvinka, még arra is jut időm, hogy megírjam utolsólevelecskémet.
Kéztsókkal
a Postás bácsi

Postás bácsi levelei:

1 A kezdet

2. Amikor a nevetéstől lehetetlen dolgozni

3. Kezicsókolom! Ugye nem veszi sértésnek?

4. Fehérneműt próbáló támadás

5. Hátborzongató találkozás

6. Sokkoló női sorsok

7. Rendkívüli hőségkiadás!

8. Nyolcadik utas a parizer

9. Az a rettenetes robbanás

10. Esetleg egy praktikus guillotine?

Postás bácsi levelei 11.) – Vigyázz, életveszély!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük