Poszt alapján börtön? – egyelőre Oroszországban, ami ugye jó haver …..

Elrendelte az orosz kormányfő kedden, hogy a mobiltelefon-szolgáltatók 20 percen belül legyenek képesek megerősíteni a messenger-felhasználók telefonszámának hitelességét. Egy másik vitatott jogszabály lehetővé teszi, hogy aktivistákat pusztán a közösségi médiában megjelent posztjaik alapján megbírságoljanak, vagy szabadságvesztésre ítéljenek.

Még jó, hogy van kerítés… Ja, nem ott és nem ezért…..

Ha a szám a határidőn belül nem azonosítható, az üzenetközvetítő szolgáltatóknak kötelező lesz letiltaniuk a hívót.

Mégiscsak Mészárosé lesz a Telenor?

 

A fél év múlva hatályba lépő,

Dmitrij Medvegyev miniszterelnök által aláírt rendelet megköveteli a mobilszolgáltatóktól azt is, hogy nyomon kövessék, előfizetőik mely üzenetközvetítő alkalmazásra jelentkeztek be.

Oroszországban az elmúlt évek során megszigorították a kommunikáció feletti ellenőrzést,

egyebek között arra kötelezve a mobiltelefon-szolgáltatókat, hogy hónapokig tárolják el a hívásokat és az üzeneteket. Egy másik vitatott jogszabály lehetővé teszi, hogy aktivistákat pusztán a közösségi médiában megjelent posztjaik alapján megbírságoljanak, vagy szabadságvesztésre ítéljenek.

Áprilisban az orosz hatóságok sikertelen kísérletet tettek a Telegram üzenetküldő szolgáltató blokkolására, amiért az nem volt hajlandó kiszolgáltatni kódolási kulcsait a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB).

Van ország, ahol letiltják a mobilnetet és az SMS-t a tüntetések miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük