Nem ment át a szakbizottsági koordinátorok szavazásán Várhelyi Olivér magyar biztosjelölt, közölte közösségi oldalán Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője.

Pótkérdések….

Mint arról beszámoltunk, Várhelyi meghallgatása ma reggel volt, ahhoz, hogy a Parlament egyben szavazhasson a teljes bizottságról, előbb egyenként jóvá kell hagynia minden jelöltet a szakbizottságokban a pártcsaládok vezetőinek, vagyis úgynevezett koordinátorainak. Egészen pontosan a szavazatok kétharmadára van szüksége minden jelöltnek.

FRISS HÍREK >>>>>>>>>>>>

“Pótkérdések a pótjelöltnek – ez Európa véleménye az Orbán-kormányról

Indokolt vesszőfutás újabb állomásához ért a Fidesz: a szakbizottsági meghallgatáson Várhelyi Olivér, a fideszes biztosjelölt. Szavazás helyett újabb kérdéseket kap, ugyanis a bizottság továbbra sincs meggyőződve róla, hogy képes lenne az őt delegáló párttól függetlenül, a nevében előre „türk üzleteket” bonyolító Orbán Viktor befolyása nélkül dolgozni.

Bármi lesz a folyamat vége, két következmény teljesen biztos: a Fidesz kettős beszéde lelepleződött, elbukott, pontosan tudják már Európában is, hogy mit kell tőlük kérdezni. Másfelől pedig az idén májusban vállalt feladatunkat az Európai Parlamentben eddig következetesen végrehajtottuk: a szabad, tisztességes és demokratikus Európát, benne Magyarország esélyét védjük az önkényuralmi befolyástól. Erdogantól, Putyintól, és igen, míg előbbiek szolgája, addig Orbán Viktortól is.”

Mindez Dobrev Klára szemüvegén át….

“Megbukott Várhelyi Olivér az EP Külügyi Bizottságának meghallgatásán, pótvizsga lesz! Orbán első embere még a startvonalra sem állhatott, a másodikat pedig pótvizsgára küldték. A DK európai pártcsaládja nemmel szavazott, így nem volt meg a szükséges többség.”

Fidesz-hit szerint….

Várhelyi Olivér mai EP-szakbizottsági meghallgatása egyértelművé tette, hogy
nem szakmai, hanem politikai támadás zajlik a magyar biztosjelölt ellen. A fidesz közleménye szerint

ugyanazok a bevándorláspártiak támadják a magyar biztosjelöltet, akik eddig támadták a magyar bevándorláspolitikát. Lehangoló látni a magyar ellenzéki európai parlamenti képviselők agresszív és példátlan áskálódását a magyar jelöltek – korábban Trócsányi László, majd Várhelyi Olivér – ellen.

“Gyurcsányné, a momentumos Cseh Katalin, a szocialista Ujhelyi István, a jobbikos Gyöngyösi Márton a többi bevándorláspártival együtt mindent megtesznek, hogy a magyar jelölt kinevezését megakadályozzák, ezúttal sem a magyar érdekeket képviselik” – olvasható a közleményükben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét