Pozsonyi úti civil győzelem

A Városi Kurír elsők között kongatta meg a vészharangot a Pozsonyi úti fagyilkosság ügyében. Úgy látszik, aHang csoport szervezett civilek és a XIII. kerületi polgármester, dr.Tóth József akciói eredménnyel jártak.

Tárgyalni, tárgyalni, tárgyalni!

A facsonkításokat végző cég a tiltakozások hatására egy, a civilekkel folytatott tárgyalás után egyelőre leállította a munkálatokat. A FŐKERT és a helyi lakosok képviselői hétfőn ülnek tárgyalóasztalhoz. Természetesen az eddigi rombolást már nem lehet helyreállítani, de legalább a továbbiak megakadályozhatók lehetnek.

A nap úgy indult, hogy a civilek megjelentek a Pozsonyi úton, mert demonstrálni akartak, ám ekkor Magyarországon szokatlan módon a művezető leállította a munkát és egy séta keretében magyarázta el, mit miért vágtak le eddig a fákról. A hozzáértő civileket nem sikerült ugyan meggyőzni, de legalább elindult a párbeszéd, amit egy nagyon fontos telefonbeszélgetés követett.

Az aHang sajtósa felhívta a FÖKERT sajtósát és ők egyeztek meg a moratóriumban és a hétfői találkozóban a cég és a fasorért aggó civilek között, ezzel mintegy legalább – ha kicsit késve is de – megmutathatják, hogy kell egy ilyen projektet mintaszerűen végigcsinálni.

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük