Pro Bono Nap Budapesten – Ha ügyes-bajos dolga lenne, ingyen segítenek az ügyvédek

Harmadik alkalommal fog össze a fővárosi ügyvédség, hogy jogi tanácsadással támogassa a rászoruló jogkeresőket. A Pro Bono Nap az év egyik legfontosabb eseménye a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) számára, idén a Kamarában, ügyvédi irodákban és online tartják az ingyenes konzultációkat.

Budapesti ügyvédek ingyenes tanácsadás vállalnak

Pro bono publico. Magyarul: a közjóért, önként vállalt, fizetés nélküli munkavégzés.

A karitatív tevékenység szerves része az ügyvédi hivatásnak. Több mint 110 budapesti ügyvéd vesz részt a BÜK által szervezett eseményen, amelyen önkéntes alapon adnak jogi segítséget bárki rászorulónak. Az érdeklődők a Kamara épületében, valamint online kérhetnek eligazítást, míg egyes ügyvédek a saját irodájukban nyújtanak jogi segítséget.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

A tanácsadás kiemelt területei: polgári- és cégjog, családjog, társasház- és ingatlanjog, valamint büntetőjog

Jogterületek, amire regisztrálni lehet: hagyaték és öröklés, társasház, ingatlanok joga, munkajog, gondnokság, családjog, büntetőjog, építési jog, üdülési jog, szerzői jog, adójog, szerződések joga és kártérítési jog.

Regisztráció itt!

“Célja, hogy segítse a jogkeresőket kérdéseik tudatos, értő megfogalmazásában, hogy arra megfelelő válaszokat kapjanak, és ne későn szembesüljenek azzal, hogy megtörtént a baj. Kollégáimmal pedig azt valljuk, hogy a jogi képviselet mindenkit megillet.”

– fogalmazott a közleményben dr. Tóth M. Gábor, a BÜK elnöke.

A konzultációk 20 percesek, ez idő alatt az egyszerűbb kérdések megválaszolása lehetséges, míg összetettebb ügyeknél a megoldáshoz szükséges jogi segítség meghatározása lehet nagy nyereség a jogkeresők számára.

Hogy mikor?

A 2022-es Pro Bono Nap időpontja: 2022. október 26. (szerda).

FRISS!