Hiteles professzorok +1 fő az oltásról -"más életminőséget jelent" - Városi Kurír

Sorting by

×

Hiteles professzorok +1 fő az oltásról -“más életminőséget jelent”

Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa és Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is az oltás fontosságára hívták fel a figyelmet hétfőn. Szlávik a köztévében arról beszélt, hogy a vakcina más életminőséget jelent, ezt pedig az emberek is felismerik majd, Merkely pedig Facebook-oldalán arról írt, hogy az egyetemi orvosok mindannyian jelentkeztek az oltásra, és a szakdolgozók is egyre szélesebb körben tesznek így, ezzel pedig reményei szerint pár nap múlva az egyetem dolgozói rendelkeznek majd a legnagyobb átoltottsági aránnyal a dolgozók között. Idézi a Telex

Hirdetés

A harmadik hullámról

A Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1-en elmondta, hogy a vakcina nemcsak a legjobb védelmet nyújtja a fertőző betegségek ellen, de egyúttal más életminőséget is jelent. Szerinte ezt az emberek is felismerik, és ahogy telik az idő, egyre többen szeretnék majd beoltatni magukat. Arra, hogy napok óta csökken az új koronavírus-fertőzöttek és a betegségben elhunytak száma, a főorvos azt mondta, továbbra is vigyázzunk, tartsuk be a védelmi intézkedéseket, és várjuk a vakcinát. Szlávik szerint a járvány harmadik hullámát még valószínűleg nem az oltás, hanem a szigorú védelmi intézkedések, lezárások fogják megakadályozni – mint mondta, ha nagyon gyorsan, nagyon sok vakcina érkezik az országba, akkor könnyű helyzetben leszünk, de ezt semmi nem garantálja.

Tegnapi napon ellátogattam a Semmelweis Egyetem néhány PCR mintavételi és oltópontjára

Merkely Béla Facebookon írt a vakcináról, ahol elmondta, vasárnap ellátogatott a Semmelweis Egyetem néhány PCR mintavételi és oltópontjára, valamint COVID ellátásban résztvevő klinikáira, és örömmel töltötte el, hogy kollégái száz százalékban, valamint a szakdolgozók egyre szélesebb körben jelentkeznek az oltásra. Mint írta, reményei szerint pár napon belül a Semmelweis Egyetem rendelkezik majd a legnagyobb átoltottsági aránnyal a dolgozók között, amivel megakadályozhatják a dolgozók megbetegedését, és biztosíthatják a kollégák egészségének megőrzését, valamint a zavartalan betegellátást. De mint írta, továbbra is a járvány lassítása és a kórházak kapacitásának védelme a cél, éppen ezért nagyon fontos, hogy a magyar lakosság is elfogadja az oltást, amely 95%-os védelmet biztosít a fertőzés ellen, valamint 100%-ban segít a szövődmények elkerülésében.

+1 fő, Daróczy-Gaál Ágnes, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke: olttass!!!

“Akik dolgoztak covidos betegekkel vagy jelenleg is Covid-osztályon dolgoznak, azok 100 százalékban oltáspártiak, tehát ott semmiféle győzködés vagy ellentétes vélemény nem merül fel, a többi dolgozó körében sajnos vannak oltásellenesek vagy olyanok, akik tartanak attól, hogy csak egyféle, új technológiájú vakcina van. Sokan lehetnek, akik azt mondják, a régebb óta alkalmazott technológiával gyártott vakcinákban bíznak”(Városi Kurír)

 

oltás

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Hiteles professzorok +1 fő az oltásról -“más életminőséget jelent”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.