Egy rettenetes elme szüleménye – Putyin nyilatkozata Ukrajnáról

Vlagyimir Putyin megszólalt az ukrajnai háborúról: beszédében a Nyugatot is megemlítette – Olyasmiket mondott, hogy beleborzong az ember.

Putyin beszéde a X. Moszkvai biztonsági konferencia résztvevőihez.

A Nyugat megingatta az európai biztonság rendszerét, és ágyútölteléknek használja Ukrajnát – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök. a

Putyin az Egyesült Államokat, a NATO-t, a „kollektív Nyugatot” és a „nyugati globalista elitet” provokációk szervezésével és az európai biztonságbedöntésével vádolta meg. Álláspontja szerint a NATO keleti szárnyán a támadó erők csapásmérő képességének növelésével, a katonai infrastruktúra fejlesztésével és a rakétavédelem telepítésével nem erősíti, hanem épp ellenkezőleg, gyengíti a biztonságot. Kifogásolta, hogy a NATO nem vett tudomást a kölcsönös biztonság szavatolására vonatkozó tavaly decemberi orosz javaslatokról.

A nyugat hegemóniája

Az orosz elnök szerint a nyugati országok katonai konfliktusok kirobbantásával akarják fenntartani a „hegemóniájukat”. Az állította, Oroszország „az Egyesült Nemzetek Szervezete Alapokmányával teljes összhangban” indított „különleges hadműveletet” Ukrajnában. Azzal vádolta meg az Egyesült Államokat és „vazallusait”, hogy durván beleavatkoznak szuverén államok belügyeibe, provokációkat, puccsokat és polgárháborúkat szerveznek.

„Fenyegetéssel, zsarolással és nyomásgyakorlással próbálják a független államokat arra kényszeríteni, hogy engedelmeskedjenek akaratuknak”

– mondta.

Ez történt ukrajnában

A 2014-es ukrajnai hatalomváltást Putyin szintén a Nyugat rovására írta, mondván, hogy ennek célja egy ellen-Oroszország megteremtése volt. Ukrajna népét ágyútölteléknek használják. (…)

Szemet hunytak a neonáci ideológia terjesztése és a Donyec-medence lakosainak tömeges meggyilkolása felett, fegyverekkel, köztük nehézfegyverekkel látják el bőségesen a kijevi rezsimet

– mondta az orosz államfő

Kitekintés

Megítélése szerint a fegyverszállítás célja az ukrajnai konfliktus elnyújtása, és a Nyugat ugyanígy jár el a potenciális konfliktusok felszításával Ázsiában, Afrikában és Latin-Amerikában. Putyin arról is szólt, hogy szerinte a nyugati államok „NATO-szerű rendszert” akarnak létrehozni az ázsiai-csendes-óceáni térségben. Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök tajvani látogatását „alaposan kitervelt provokációnak” minősítette

-írta meg a Blikk.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Friss!

One thought on “Egy rettenetes elme szüleménye – Putyin nyilatkozata Ukrajnáról

  • 2022.08.16 at 14:40
    Permalink

    Ez annyira borzasztó,hogy egy olyan ember vezet egy nagy országot,és fér hozzá nagy mennyiségű atomfegyverhez,akinek teljesen elment az esze, és egy maga kreálta buborékban él. Azok a teljesen valótlan dolgok,amiket felsorol, egy idióta, megzakkant ember gondolatai. Ezt valószínűleg a közeli munkatársai is tudják,és éppen ezért nem értem, hogy miért nem likvidálták, mielőtt ilyen károkat okozott Ukrajnának, és rengeteg orosz katona is meghalt. Mindezt egy teljesen megbolondult seggfej miatt…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.