Ez a nap

Putyin olyan csodafegyvert jelentett be, amely kicselez minden rakétavédelmi rendszert

Csodafegyverrel büszkélkedett Vlagyimir Putyin moszkvai évértékelő beszédében. Az orosz elnök az ellenség által felderíthetetlen és elfoghatatlan, manőverező orosz nukleáris fegyver kifejlesztéséről számolt be, egy legújabb technológiával felszerelt rakétáról, amely képes kicselezni minden eddigi rakétavédelmi rendszert, így az amerikait is.

Az egyedülálló fegyverrendszerek kifejlesztését azzal indokolta, hogy az Egyesült Államok többszöri figyelmeztetés ellenére kilépett a Moszkva által a hadászati paritás alapjának tekintett, 1972-ben megkötött rakétavédelmi (ABM) szerződésből.

“Velünk senki sem akart tárgyalni, ránk senki sem hallgatott” – mondta az orosz elnök

Az orosz elnök egyébként választási ígéretekben bővelkedő kampánybeszédet tartott, amelyben nem annyira az előző évet értékelte, sokkal inkább a következő elnöki ciklusával foglalkozott. Új munkahelyeket, nyugdíjemelést, autópálya-fejlesztést és jobb egészségügyi szolgáltatásokat ígért. Az általában decemberben tartott évértékelőt valószínűleg nem véletlenül halasztották mostanra, hiszen március 18-án tartják az elnökválasztást Oroszországban, ahol Vlagyimir Putyinnal nem akad komoly kihívója.

Oroszországnak a világ egyik adatfeldolgozó és -tároló központjává kell válnia

Oroszországnak a világ egyik adatfeldolgozó és -tároló központjává kell válnia – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában csütörtökön a parlament két háza előtt elmondott évértékelő beszédében.

Kijelentette, hogy a nagysebességű internetet a gazdaság digitalizálásának keretében 2024-re országszerte mindenütt hozzáférhetővé kell tenni.

Putyin szerint az online oktatás és gyógyítás hozzáférhetősége mellett lehetővé kell tenni, hogy az emberek a digitális térben tudományos és önkéntes csoportokat, projektcsoportokat, cégeket hozzanak létre,.

“Egy olyan hatalmas területű országnak, mint amilyen Oroszország, a tehetség, a szakértelem és az elképzelések effajta egyesítése az áttörés kolosszális erőforrása lehet” – mondta.

Putyin: hat év alatt felére csökken a szegénység Oroszországban

A szegénység hat év alatt felére csökken, a hazai össztermék (GDP) másfélszeresére nő, a szabadságot pedig minden tekintetben kiterjesztik Oroszországban – ígérte Vlagyimir Putyin orosz elnök a parlament két háza előtt csütörtökön elmondott évértékelő beszédében, amely valójában a következő elnöki ciklusra vonatkozó programja meghirdetésének bizonyult.

Az orosz elnök, aki beszédét vízválasztó jellegűnek nevezte, az elmaradást nyilvánította Oroszország fő ellenségének.

Hangsúlyozta, hogy az ország stabil makrogazdasági helyzete lehetővé teszi számára az áttörést a gazdasági növekedés és az életszínvonal emelkedése felé az önálló fejlődés útján. Szavai szerint az elmaradottság a szuverenitás elvesztéséhez vezethet.

(Forrás: Euronews, MTI)

Kapcsolódó:

Putyin, ahogy Orbán is saját rendszere foglya

About Author

Szólj hozzá!