Connect with us

Kerítésen túl

Putyin önmérsékletre szólított fel – Félreértés ne essék: nem Oroszországot Ukrajnával szemben

Putyin önmérsékletre szólított fel - Félreértés ne essék: nem Oroszországot Ukrajnával szemben
Megosztás

Önmérsékletre szólítja fel Putyin a közel-keleti konfliktusban részes feleket és aggodalmát fejezi ki a térségben bekövetkezett újabb veszélyes eszkaláció miatt – közölte az orosz külügyminisztérium az Izraeli elleni iráni rakéta- és dróntámadással kapcsolatban.

Ezek szerint ismeri a szó jelentését….

„Kifejezzük rendkívüli aggodalmunkat a térségben bekövetkezett újabb veszélyes eszkaláció miatt. Többször figyelmeztettünk arra, hogy a Közel-Keleten, elsősorban a palesztin-izraeli konfliktusövezetben kialakult számos válság megoldatlansága, amelyeket gyakran felelőtlen provokatív akciók szítanak, a feszültség fokozódásához vezet. Minden érintett felet önmérsékletre szólítunk fel. Bízunk benne, hogy a régió államai politikai és diplomáciai eszközökkel oldják meg a fennálló problémákat. Fontosnak tartjuk, hogy ehhez a konstruktívan gondolkodó nemzetközi szereplők is hozzájáruljanak”

– olvasható az orosz diplomáciai tárca honlapján közzétett állásfoglalásban.

Háttér

Irán vasárnapra virradóra rakéta- és dróntámadást indított Izrael ellen, válaszul arra, hogy izraeli repülőgépek április elején lerombolták az iráni konzulátust Szíriában.

Hazai reakciók

Szijjártó külügyér is megszólalt:

Szerző